Βελτίωσε το SMASH σου τώρα!

 
Πως να βελτιώσεις το smah σου!
Πως να βελτιώσεις το smah σου!
tennisnews team Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 - 12:55

Το smash είναι ένα από τα πιο δύσκολο χτυπήματα στο τένις γιατί θέλει πολύ καλό συντονισμό και συγχρονισμό για να πετύχουμε την μπάλα στο σωστό σημείο.

Στο σημερινό βίντεο θα δούμε 5 ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν στο βελτιώσουμε το smash μας για να μπορούμε να έχουμε αυτοπεποίθηση και να το επιλέγουμε την ώρα του αγώνα.

Στις πρώτες 2 ασκήσεις στόχος μας είναι να μάθουμε να κάνουμε τα σωστά βήματα ώστε να βρεθούμε στο σωστό σημείο για να κάνουμε smash. Για αυτό για να έχουμε περισσότερο χρόνο, αφήνουμε την μπάλα πρώτα να σκάσει μία φορά στο έδαφος.

Στην 3η και 4η Άσκηση κάνω ακριβώς ότι έκανα πριν αλλά αυτήν την φορά δεν αφήνω την μπάλα να σκάσει στο έδαφος, οπότε τώρα έχω λιγότερο χρόνο και το smash μοιάζει περισσότερο με τις πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Το πιο δύσκολο smash μέσα σε ένα πόντο είναι όταν ο αντίπαλος μας κάνει μια καλή λόμπα και αναγκαζόμαστε να πάμε γρήγορα προς τα πίσω με πίσω βήματα για να προλάβουμε την μπάλα και να κάνουμε το χτύπημα. Για αυτό τον λόγο στην τελευταία άσκηση δουλεύουμε ακριβώς αυτήν την περίπτωση.

Κανονικά τις περισσότερες φορές σε ένα smash θέλουμε να παίρνουμε τον πόντο κατευθείαν. Είναι κρίμα ο αντίπαλος να μας "προσφέρει" smash μέσα στον αγώνα, και να αποφεύγουμε το smash ή ακόμα χειρότερα να το χάνουμε και να παίρνει έναν εύκολο πόντο ο αντίπαλος.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος
Αντώνης Σταμένος
Βιογραφικό
Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης
Γιώργος Μπερτόλης
Βιογραφικό

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.