Γιατί δεν βελτιώνομαι; Η απάντηση στο άρθρο!

 
 Γιατί δεν βελτιώνομαι; Η απάντηση στο άρθρο!
 Γιατί δεν βελτιώνομαι; Η απάντηση στο άρθρο!
tennisnews team Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 - 17:15

Κάτι που έχω παρατηρήσει ότι κάνουν πολλοί μαθητές μας είναι ότι ενώ στην προπόνηση μαθαίνουμε καινούρια πράγματα δεν τα δοκιμάζουν στους αγώνες. Το αποτέλεσμα είναι αυτές οι καινούριες προσθήκες να αργούν να μπουν στο παιχνίδι τους και έτσι η βελτίωση να είναι πιο αργή.

Στο σημερινό βίντεο θα δούμε ποια είναι η σωστή διαδικασία ώστε όταν μαθαίνουμε κάτι καινούριο, είτε τεχνικό είτε τακτικό να μπορούμε να το εντάξουμε στους αγώνες μας.

Βήμα 1ο

Αφού δουλέψουμε το καινούριο χτύπημα με τον προπονητή μας αρχίζουμε να το βάζουμε από την επόμενη προπόνηση μας στις ανταλλαγές, ακόμα και από το ζέσταμα μας.

Βήμα 2ο

Αρχίζουμε να βάζουμε την καινούρια τακτική ή το χτύπημα στους πόντους στην προπόνησή μας.

Βήμα 3ο

Κανονίζω έναν φιλικό αγώνα με στόχο να κάνω όσες περισσότερες φορές μπορώ την αλλαγή που θέλω να προσθέσω στο παιχνίδι μου.

Βήμα 4ο

Στον επόμενο αγώνα όταν είμαι μπροστά στο σκορ για να νιώθω πιο ασφάλεια, επιλέγω το καινούριο χτύπημα για να το βάζω σιγά σιγά σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Τελικό βήμα

Αφού έχουμε κάνει κτήμα μας την συγκεκριμένη αλλαγή, είμαστε έτοιμοι να την χρησιμοποιούμε στις σωστές στιγμές μέσα στο παιχνίδι μας.


Το πιο σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι αν θέλουμε να βελτιωθούμε και να αποκτήσουμε ποικιλία στο παιχνίδι μας πρέπει να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα με στόχο να εντάξουμε εκεί που πρέπει μέσα στον αγώνα.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος
Αντώνης Σταμένος
Βιογραφικό
Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης
Γιώργος Μπερτόλης
Βιογραφικό

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.