Η εβδομάδα που ο Nalbandian ήταν ανίκητος! (vid)

 
Η εβδομάδα που ο Nalbandian ήταν ανίκητος! (vid)
Η εβδομάδα που ο Nalbandian ήταν ανίκητος! (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 - 14:35

Τον Οκτώβριο του 2007, ο David Nalbandian είχε αναμφίβολα μια μυθική εβδομάδα. Κατάφερε να κερδίσει κατά σειρά τους Tomas Berdych, Juan Martin Del Potro, Rafael Nadal, Novak Djokovic και Roger Federer, για να κατακτήσει τον σημαντικότερο μέχρι τότε τίτλο του στη Μαδρίτη και να γίνει ο μοναδικός - έως και σήμερα - παίκτης που έχει κερδίσει στο ίδιο τουρνουά τους "Big 3".

Μπορεί τότε να μη γνώριζε πως έγινε ο πρώτος (και μοναδικός μέχρι σήμερα) που κέρδισε τους 3 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών την ίδια εβδομάδα - ωστόσο γνώριζε καλά πως κέρδισε τους 3 κορυφαίους παίκτες της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Federer ήταν στο Νο. 1, ο Nadal στο Νο. 2 και ο Djokovic στο Νο. 3.

Περίπου 2,5 μήνες νωρίτερα, ο Djokovic είχε κάνει το ίδιο πράγμα, κερδίζοντας τους Andy Roddick (No. 3), Nadal (No. 2) και Federer (No. 1), για να κατακτήσει το Rogers Cup τον Αύγουστο του 2007. Αυτοί οι δυο, οι Naldandian και Djokovic, ήταν οι πρώτοι παίκτες μετά από 13 χρόνια που κέρδισαν τους 3 κορυφαίους της κατάταξης στο ίδιο τουρνουά. Ο προηγούμενος που τα είχε καταφέρει ήταν ο Boris Becker, στη Στοκχόλμη το 1994, αποκλείοντας τους Michael Stich (No. 3), Goran Ivanisevic (No. 2) και Pete Sampras (No. 1).

To μαδριλένικο Masters, το οποίο το 2007 γινόταν σε κλειστό (indoor) γήπεδο με σκληρές επιφάνειες, ξεκίνησε με δυο δύσκολες νίκες για τον Nalbandian. Στον 1ο γύρο απέκλεισε με ανατροπή τον Arnaud Clement, με 5-7, 6-2, 6-4. Με πίσω σετ έμεινε και στον 2ο γύρο, από το Νο. 9 του ταμπλό, Tomas Berdych, τον οποίο τελικά κέρδισε με 4-6, 6-4, 7-6 (2).

Από εκεί και πέρα ξεκίνησαν τα μεγάλα παιχνίδια για τον Nalbandian. Στον 3ο γύρο απέκλεισε τον 19χρονο τότε Juan Martin Del Potro, πρωταθλητή μετά από δυο χρόνια στο US Open, με 6-2, 6-4. Στα προημιτελικά έχασε μόνο 3 games από τον αγαπημένο του κοινού, Rafael Nadal, τον οποίο συνέτριψε με 6-1, 6-2. Δυο σετ χρειάστηκε και στα ημιτελικά, για να αποκλείσει τον Djokovic, με 6-4, 7-6 (4).

Στον τελικό αντιμετώπισε τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, Roger Federer, που νωρίτερα εκείνη τη χρονιά είχε κατακτήσει το Australian Open, το Wimbledon και το US Open. Αν και κέρδισε μόνο ένα game στο πρώτο σετ, ο Αργεντινός έφτασε σε άλλη μια ανατροπή, την τρίτη του στο τουρνουά, για να επικρατήσει του Ελβετού με 1-6, 6-3, 6-3 και να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε Masters και σημαντικότερο στην καριέρα του μέχρι τότε.

"Είναι πολύ σημαντικό που κέρδισα αυτόν τον τίτλο. Είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να κλείσει κάποιος τη χρονιά και να μπει στην επόμενη. Οι νίκες μου απέναντι σε τόσο μεγάλους παίκτες αυτή την εβδομάδα το κάνει ακόμα πιο σημαντικό", δήλωσε ο Nalbandian ο οποίος κέρδισε δυο Masters στην καριέρα του. Το επόμενο ήταν 2 εβδομάδες μετά, στο Παρίσι!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots