Σάκκαρη στο TN: "Όνειρο ζωής οι Ολυμπιακοί"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη
tennisnews team Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 12:30

H Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού, καθώς και για τις υψηλές βλέψεις που έχει τόσο στο μονό, όσο και στο μεικτό, όπου θα αγωνιστεί μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Σε ερώτηση του ανταποκριτή μας στη Μελβούρνη, Βασίλη Ρουμελιώτη, η Μαρία απάντησε πως ο μεγάλος στόχος της είναι το μετάλλιο, για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020: "Είναι όνειρο ζωής για μένα να παίξω στους Ολυμπιακούς, πόσω μάλλον να κερδίσω ένα μετάλλιο. Είναι ένα όνειρο που έχω από παιδάκι και γιατί όχι να το καταφέρω στα μονά ή στα μεικτά."

Στον πρώτο της αγώνα στη Μελβούρνη για το Australian Open, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια τα πήγε εξαιρετικά καλά, κερδίζοντας τη Margarita Gasparyan με 6-2, 6-2.

"Νιώθω πολύ καλά από την αρχή της χρονιάς, είχα εκπληκτική off-season και παρά τις ήττες τις προηγούμενες εβδομάδες νιώθω καλά με το παιχνίδι μου. Είχα πολλή αυτοπεποίθηση σήμερα και ήταν καλό για μένα που δεν έμεινα πολύ ώρα στο court. Είμαι πολύ θετική και πολύ χαρούμενη", είπε η Μαρία στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. 

Ο αγώνας της με την Gasparyan, κανονικά ήταν στο χθεσινό πρόγραμμα, η βροχή όμως ανέβαλλε τους περισσότερους αγώνες της Δευτέρας. Παρόλο που σήμερα έπρεπε να είναι στο στάδιο από νωρίς το πρωί, μιας και ο αγώνας ξεκινούσε στις 10:30, η Μαρία είπε πως η ταλαιπωρία δεν ήταν τόσο μεγάλη, αφού χθες οι διοργανωτές φρόντισαν να αποδεσμεύσουν όλους τους παίκτες από το απόγευμα.

"Νομίζω πως όλοι είχαμε φύγει γύρω στις 6. Δεν ήταν τόσο άσχημα, ήταν καλό που οι διοργανωτές μας έστειλαν στο σπίτι νωρίς. Σίγουρα ήταν λίγο σκληρό να ξεκινήσουμε από τις 10:30 σήμερα, αλλά είμαστε συνηθισμένοι, ξυπνήσαμε λίγο νωρίτερα και όλα καλά."

Για τους Έλληνες της Μελβούρνης, που σε κάθε αγώνα της, όπως και σε κάθε αγώνα του Στέφανου, δίνουν δυναμικό παρών, είπε: "Είναι εκπληκτικοί, τους αγαπώ. Πάντα είναι ξεχωριστό να επιστρέφω εδώ, γιατί -όπως έχω πολλές φορές- είναι σαν να αγωνίζομαι στο σπίτι. Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα τουρνουά στην Ελλάδα, ελπίζω να γίνει σύντομα. Τους λατρεύω, με κάνουν να παίζω καλύτερα και να νιώθω καλύτερα στο court, έχω μόνο καλά πράγματα να πω γι' αυτούς. Κάποιους τους αναγνωρίζω, με ακολουθούν από το 2016 που έπαιζα προκριματικά."

Για την άνθιση του αθλήματος στην Ελλάδα και τις προοπτικές να φιλοξενήσει ένα τουρνουά WTA: "Νομίζω πως το τένις τώρα είναι το 3ο πιο δημοφιλές άθλημα (στην Ελλάδα) και με κάνει πολύ χαρούμενη, με κάνει να θέλω να παίξω ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα, γιατί βλέπω πως πολλοί άνθρωποι αγαπούν το άθλημα, αγαπούν εμένα και τον Στέφανο και θέλουν να μας δουν να αγωνιζόμαστε. Και έχουμε πολλά ωραία γήπεδα που θα μπορούσαν να διοργανώσουν κάτι."

Για το πως βλέπει τον εαυτό της μετά το τέλος της καριέρας της: "Το ιδανικό μου πλάνο είναι να ζω στην Ελλάδα, στην Αθήνα, ίσως να έχω το δικό μου club ή ακαδημία και να γιατί όχι να διοργανώνουμε ένα τουρνουά και να είμαι η διευθύντρια, θα ήταν εκπληκτικό."

Για την πολύ καλή σχέση που διατηρεί με τον προπονητή της, Tom Hill: "Τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Περνάμε πολύ ώρα μαζί και κάποιες φορές αυτό γίνεται δύσκολο, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως πιστεύουμε ο ένας τον άλλον. Πιστεύει πως μπορώ να γίνω η καλύτερη παίκτρια, πιστεύω πως μαζί του μπορώ να τα καταφέρω να γίνω η καλύτερη και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Αυτό νομίζω είναι το κλειδί. Φυσικά κάθε συνεργασία έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά ως τώρα τα πηγαίνουμε πολύ καλά, είμαστε αμφότεροι πολύ χαρούμενοι και πιστεύω πως θα κρατήσει."

Η Μαρία θα επιστρέψει στο Melbourne Park αύριο, καθώς θα αντιμετωπίσει στον τελευταίο αγώνα του Court 8 (περίπου 08:00 με 09:00 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη Nao Hibino, για τον 2ο γύρο του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots