Απόστολος Τσιτσιπάς: "Καλό παιδί και με καλή ψυχή ο Στέφανος" (vid)

 
Απόστολος Τσιτσιπάς: "Καλό παιδί και με καλή ψυχή ο Στέφανος" (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 - 9:49

Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, μίλησε στο Mega λίγο καιρό μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους, λέγοντας πως είναι ένα πολύ καλό παιδί που έχει παρεξηγηθεί και εξηγώντας πως όταν είναι στο court, θα πρέπει να είναι σαν λιοντάρι στην αρένα.

Στο ξεκίνημα της επικοινωνίας του με την εκπομπή "Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα!" του Mega, ο Απόστολος ρωτήθηκε για το πως είναι η σχέση του με τον Στέφανο μετά απ' αυτά που έγιναν στο Μόντρεαλ, κάτι ωστόσο που οι δυο τους φαίνεται να έχουν αφήσει εδώ και καιρό πίσω τους, αφού δεν ήταν η πρώτη διένεξή τους στη σχέση αθλητή-προπονητή που είχαν. Είπε μάλιστα, πως ακόμα μέχρι σήμερα τον προπονεί, όποτε χρειαστεί να το κάνει.

"Όλα είναι καλά. Εννοείται πως συνεχίζω να τον προπονώ, γιος μου είναι", είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος.

Και συνέχισε: "Οι αθλητές υφίστανται μεγάλη πίεση. Πολλές φορές θα βγουν εκτός εαυτού. Υπάρχει μεγάλη πίεση στη διάρκεια του αγώνα, πολλές φορές δεν μπορείς να καταλάβεις πως νιώθει ο αθλητής, ούτε ο αθλητής μπορεί να καταλάβει πως νιώθει η ομάδα του και πόσω μάλλον όταν η ομάδα του είναι οι γονείς του."

Ο Απόστολος έκανε και τον διαχωρισμό του αθλητή με τον άνθρωπο, αναφέροντας πως δεν είναι σωστό να κρίνουμε έναν άνθρωπο από τη συμπεριφορά που έχει μέσα στο γήπεδο, όταν είναι σαν... λιοντάρι σε αρένα.

"Ο Στέφανος είναι πολύ καλό παιδί και έχει καλή ψυχή. Δεν κρίνουμε τον αθλητή, κρίνουμε τη συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο. Η συμπεριφορά δεν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο Στέφανο, αλλά τον αθλητή. Παραμένει ο ίδιος άνθρωπος Στέφανος. Μέσα στο γήπεδο πρέπει να γίνει υπεραθλητής, ένα λιοντάρι που πρέπει να παλέψει για να κερδίσει."

Τέλος, για τις επιθέσεις που δέχτηκε κατά καιρούς, πάντα από το πόστο του προπονητή, εξήγησε πως πάντοτε του ζητούσε συγγνώμη ο Στέφανος, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό, αλλά το να καταλάβει που οφείλεται, ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots