ATP
Πρώτος τίτλος στα 34 για τον Lorenzi!

 
Πρώτος τίτλος στα 34 για τον Lorenzi! (vid)
Πρώτος τίτλος στα 34 για τον Lorenzi! (vid)
tennisnews team Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 - 20:25

O Paolo Lorenzi έγινε ο μεγαλύτερος παίκτης σε ηλικία που κερδίζει τον πρώτο του τίτλο σε ΑΤΡ διοργάνωση σήμερα! Ο 34χρονος Ιταλός αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Kitzbuhel της Αυστρίας, κερδίζοντας στα δύο σετ τον Nikoloz Basilashvili στον τελικό του Generali Open.

Ήταν μια εβδομάδα με πολλούς κλειστούς αγώνες για τον Lorenzi, που πέτυχε στον τελικό του Generali Open τη δεύτερη πιο εύκολη νίκη του, επικρατώντας του Basilashvili με 6-3, 6-4, σε 1 ώρα και 23 λεπτά.

 

Ο Ιταλός, ο οποίος τον Δεκέμβριο θα γίνει 35 ετών, έγινε ο μεγαλύτερος παίκτης σε ηλικία που κερδίζει τον πρώτο του ΑΤΡ τίτλο, στη δεύτερη παρουσία του σε τελικό στo tour. Ήταν φιναλίστ στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας τον Μάρτιο του 2014, αλλά είχε ηττηθεί από τον Federico Delbonis στον τελικό του Brasil Open.

"Είναι εκπληκτικό που κερδίζω έναν ΑΤΡ τίτλο. Δεν κοιτάζω την ηλικία, οπότε δε με πειράζει που αυτό έγινε στα 34 μου", δήλωσε ο Lorenzi, ο οποίος ήταν στο Νο. 4 του ταμπλό και βρίσκεται στο Νο. 48 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 34χρονος Ιταλός, είχε πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στον 2ο γύρο της διοργάνωσης της σειράς ΑΤΡ World Tour 250, όπου επιβλήθηκε του Roberto Carballes Baena με 6-2, 6-2. Στα προημιτελικά είχε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τον Jan-Lennard Struff, αλλά πήρε τη νίκη με 6-2, 6-7 (5), 7-5, ενώ στα ημιτελικά χρειάστηκε δύο "μαραθώνια" σετ, μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Gerald Melzer με 7-6 (4), 7-6 (13), σε 2 ώρες και 52 λεπτά!

"Το να κερδίσω έναν τίτλο ήταν στόχος για μένα στη φετινή σεζόν, οπότε είναι θαυμάσιο που τα κατάφερα. Ελπίζω να μην είναι και ο τελευταίος μου. Αλλάζω αρκετά το παιχνίδι μου. Χρειάζεται να είμαι πιο επιθετικός και να βελτιώσω πολλά πράγματα, οπότε αυτό ήταν μόνο η αρχή", πρόσθεσε ο Ιταλός, ο οποίος έχει κερδίσει 18 Challenger τίτλους στα 13 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας.

Παρά την ήττα του σήμερα, ο Basilashvili έχει αρκετούς λόγους για να είναι χαρούμενος. Ο 24χρονος όχι μόνο προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του, αλλά έγινε και ο πρώτος Γεωργιανός τενίστας στην ιστορία, που φτάνει σε έναν τελικό σε διοργάνωση της ΑΤΡ.

"Δε μπορούσα να διαχειριστώ το άγχος μου σήμερα. Ήταν πολύ κλειστό και ήμουν πολύ νευρικός. Δεν μπόρεσα να διαχειριστώ την πίεση, αλλά νομίζω πως έπαιξα εκπληκτικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και θα δούμε τι θα φέρει αυτό στο μέλλον", δήλωσε ο Basilashvili, ο οποίος αναμένεται να κερδίσει 11 θέσεις και να φτάσει στο Νο. 112 την ερχόμενη Δευτέρα. Το career high του Γεωργιανού είναι το Νο. 86.

Ο Lorenzi από την πλευρά του θα γίνει πλουσιότερος κατά 82.450 ευρώ, ενώ θα κερδίσει και 250 πόντους, που θα τον φέρουν 7 θέσεις ψηλότερα, στο Νο. 41 της παγκόσμιας κατάταξης. Μόλις τη Δευτέρα βελτίωσε το career high του ο Ιταλός και θα το κάνει ξανά μεθαύριο, στην ηλικία των 34 ετών και 7 μηνών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots