ATP
Ποιος είναι ο ιδανικός παίκτης; (pic)

 
Ποιος είναι ο ιδανικός παίκτης; (pic)
tennisnews team Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 - 22:12

O Gael Monfils και ο Andy Murray δημιούργησαν τον ιδανικό παίκτη του τένις, στην πρόσφατη εκπομπή που έκαναν στο Twitch.

Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσουν για σερβίς, ο Murray έκανε τιμητική αναφορά στους Ivo Karlovic και John Isner, επέλεξε ωστόσο το πολύ ισχυρό "όπλο" του Νικ Κύργιου. Το ίδιο έκανε και ο Monfils: "Το σερβίς του Κύργιου δεν διαβάζεται εύκολα. Είναι γρήγορο, ακριβές και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα που έχω δει στο tour."

Οι δυο τους, συμφώνησαν ακόμα στις επιστροφές του Novak Djokovic, ως τις καλύτερες στον κόσμο. "Δεν είναι τόσο επιθετικές, δεν είναι ότι θα επιστρέψει winner, αλλά έχουν τεράστιο βάθος. Δεν κάνει εύκολα λάθη και επίσης επιστρέφει πρώτα και δεύτερα σερβίς καλά, συνολικά θεωρώ πως είναι ο καλύτερος receiver", είπε ο Murray.

Στο backhand ο Murray επέλεξε επίσης τον Djokovic, αλλά ο Monfils προτίμησε το backhand του Kei Nishikori. Στο forehand επίσης οι απόψεις τους ήταν διαφορετικές, με τον Βρετανό να επιλέγει τον Rafael Nadal και τον Γάλλο τον Juan Martin Del Potro.

"Η συνέπεια, η δύναμη, η ακρίβεια... για μένα είναι ένα από τα καλύτερα forehand που έχω δει. Μπορεί να χτυπήσει τη μπάλα με forehand οπουδήποτε κι αν βρίσκεται στο court και να τελειώνει τον πόντο με αυτό", είπε ο Monfils για το forehand του Del Potro.

"Εγώ θα πάρω του Rafa. Σπανίως βλέπω να χάνει games όταν παίζει με το forehand του, ποτέ δεν τον απογοητεύει στα μεγάλα παιχνίδια και στις μεγάλες στιγμές. Είναι πολύ αξιόπιστο. Πιστεύω πως έχει παίξει μεγάλο ρόλο και στα 13 Roland Garros που κέρδισε", απάντησε ο Murray.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, ο Murray επέλεξε τα βολέ του Roger Federer και τα drop shot του Fabio Fognini, ενώ ο Monfils τα βολέ του Nicolas Mahut και τα drop του Benoit Paire. Όσο για τις λόμπες και την ταχύτητα, οι δυο παίκτες συμφώνησαν στους... εαυτούς τους, καθώς αμφότεροι διάλεξαν τις λόμπες του Murray και την ταχύτητα του Monfils.

Οι ιδανικοί παίκτες των Monfils και Murray:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots