ATP
"Δεν πιστεύω πως η PTPA θα έχει μεγάλο αντίκτυπο"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Pauline Ballet / FFT
tennisnews team Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 - 17:21

Ο πρώην πρόεδρος της ATP, Chris Kermode, θεωρεί "πυροτέχνημα" την πρωτοβουλία των Novak Djokovic και Vasek Pospisil να δημιουργήσουν τη δική τους ένωση και μια πιο ισχυρή φωνή για τους παίκτες.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κάποιες φορές τυχαίνει οι παίκτες να θέλουν κάτι αλλά το διοικητικό συμβούλιο να μην το εγκρίνει, οπότε να μην μπορούν να το κάνουν μέσα από την ATP. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε τι γίνεται με την PTPA. Προσωπικά θεωρώ πως αυτή η πρωτοβουλία δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο τέλος της ημέρας, όμως περιέχει ένα μήνυμα το οποίο πρέπει να ακουστεί", είπε χαρακτηριστικά ο Kermode, ο οποίος μίλησε στο Tennis Podcast.

"Δεν ξέρω ποιες είναι οι προθέσεις του Djokovic, δεν μπορώ να το κρίνω. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνουμε δηλώσεις για άλλους. Όταν ήμουν πρόεδρος, ένα από τα πράγματα που διάβαζα συχνά ήταν ότι δίνουμε υπερβολική προσοχή στους παίκτες που βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης. Οι αριθμοί λένε πως αυτό δεν είναι αλήθεια.

Είναι σίγουρα δύσκολο για τους παίκτες αυτούς να κερδίσουν αρκετά χρήματα και να έχουν υποστήριξη, αλλά είναι αλήθεια και πως τα Challenger τουρνουά δεν είναι κερδοφόρες διοργανώσεις, οπότε χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που θα είναι βιώσιμο. Και αυτό δημιουργεί την ανάγκη να προσδιορίσουμε τι είναι ένας επαγγελματίας τενίστας, πότε γίνεται επαγγελματίας. Πρέπει να έχουμε ένα σύστημα στο οποίο δεν είναι δυνατόν ένας παίκτης να περνάει 10-15 χρόνια μόνο στο Challenger Tour."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots