ATP
"Πιστεύω πως ο Federer θα αγωνιστεί στο Ρότερνταμ"

 
Roger Federer
Roger Federer Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 - 13:05

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τον Roger Federer, εκτιμά πως ο Ελβετός μαέστρος θα επιστρέψει στη δράση σε 2 μήνες, για ένα από τα αγαπημένα του indoor τουρνουά στο Ρότερνταμ.

Μετά την απόφασή του να μην ταξιδέψει στην Αυστραλία για το Australian Open, για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια, ο Federer ύψωσε ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό, σχετικά με το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά στo tour.

Η ανακοίνωση της απουσίας του από τη Μελβούρνη, που έγινε μέσω του ατζέντη του, Tony Godsick, είχε ενθαρρυντική χροιά, καθώς άφηνε να εννοηθεί πως η μέρα αυτή δεν θα αργήσει και πιθανώς να είναι στα επόμενα - κοντινά - τουρνουά, μετά το αυστραλιανό Grand Slam.

Ένας άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στο περιβάλλον του Federer και υπήρξε συμπαίκτης του στο Davis Cup, o Marc Rosset, εκτιμάει πως η επιστροφή στο Ρότερνταμ είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο για τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων.

"Λυπήθηκα όταν το έμαθα, αλλά δεν με εξέπληξε η απόφασή του. Ήδη είχε πει πως δεν ήταν έτοιμος και ο Roger, όπως και ο Nadal, είναι ένας άνθρωπος που δεν λέει ποτέ ψέματα για τέτοια ζητήματα. Ήταν πολύ ανήσυχος για την σωματική του κατάσταση και θα επιστρέψει μόνο όταν θα είναι 100% έτοιμος. Στα 39, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνος, ψυχραιμία και προετοιμασία", είπε ο 50χρονος Ελβετός στο 20min.ch.

"Πιστεύω πως θα επιλέξει αγαπημένα του τουρνουά, όπως το Ρότερνταμ, όπου κατάφερε να επιστρέψει στο Νο.1 το 2018. Είναι ένα τουρνουά που μπορώ να τον δω να αγωνίζεται."

Το Rotterdam Open αναμένεται να γίνει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Είναι ένα τουρνουά στο οποίο ο Federer έχει αγωνιστεί αρκετές φορές και το έχει κατακτήσει 3, το 2005, το 2012 και το 2018. Μαζί με το Dubai Tennis Championships (15-21 Μαρτίου), όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 8 φορές, αποτελούν τους δυο πιθανότερους προορισμούς για το comeback του το 2021, από τα τουρνουά που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots