ATP
O Bublik άφησε εκτός Ρότερνταμ τον Zverev! (vid)

 
Alexander Bublik
Alexander Bublik ©ABN AMRO World Tennis Tournament
tn team Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 - 14:00

Πολύ νωρίς αποχαιρετάει το Ρότερνταμ ο Alexander Zverev, ο οποίος ηττήθηκε στον 1ο γύρο του ABN AMRO World Tennis Tournament από τον Alexander Bublik!


O Alexander Bublik ξεκίνησε με μια πολύ μεγάλη νίκη τις υποχρεώσεις του στο Ρότερνταμ, καθώς επιβλήθηκε του No.3 του ταμπλό και Νο.7 στον κόσμο, Alexander Zverev, με 7-5, 6-3, σε ένα γρήγορο ματς που ολοκληρώθηκε σε λιγότερα από 80 λεπτά.

Ο 23χρονος Καζάκος, ο οποίος είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης με εξαιρετικό σερβίς και πολύ δυνατά χτυπήματα, όχι μόνο κέρδισε τον Zverev στα δυο σετ, αλλά κατάφερε να επιστρέψει από break πίσω και στα δυο!

Ο Zverev είχε προηγηθεί με 2-0 στο 1ο σετ, φτάνοντας έως και το 4-2, ενώ στο 2ο σετ ήταν μπροστά με 3-1. Ο Bublik ισορρόπησε το 1ο σετ μετά από 8 games (4-4) και έκανε νέο break στο 12ο game για να το κερδίσει με 7-5, ενώ στο 2ο σετ κέρδισε 5 games στη σειρά (!), για να ολοκληρώσει τη σπουδαία νίκη του στο 9ο game.

Αυτή ήταν η 3η Top 10 νίκη για τον Bublik και βάσει κατάταξης η σημαντικότερη στην καριέρα του, αφού οι άλλες δυο ήταν απέναντι στον Gael Monfils (Roland Garros 2020), όταν ο Γάλλος βρισκόταν στο Νο.9 του κόσμου, και απέναντι στον Matteo Berrettini (No.10, Αττάλεια 2021).

O 23χρονος Καζάκος, Νο.43 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Ρότερνταμ τον Αμερικανό Tommy Paul, που κέρδισε τον Lorenzo Sonego με 6-4, 7-6 (7).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots