ATP
Moya: "Αν ο Djokovic δεν εμβολιαστεί θα κινδυνεύσει η καριέρα του"

 
Moya: "Αν ο Djokovic δεν εμβολιαστεί θα κινδυνεύσει η καριέρα του"
© ATP Tour
tn team Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 - 12:40

Ο Carlos Moya μίλησε για τον Novak Djokovic και το πόσο σημαντικό θα είναι να εμβολιαστεί τους επόμενους μήνες, ενώ είπε ακόμα πως θεωρεί φαβορί τον Rafael Nadal στο Roland Garros φέτος.

"Δεν πιστεύω πως η νίκη του Rafa στο Australian Open θα αλλάξει την στάση του. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι πως αν δεν εμβολιαστεί, θα βγει εκτός από μια μάχη για την οποία πάλεψε πολύ σκληρά και πολύ καιρό. Νομίζω πως θα είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστεί στα Grand Slams αν δεν εμβολιαστεί και η καριέρα του θα τεθεί υπό σοβαρό κίνδυνο", είπε ο Moya, που δεν θεωρεί πάντως πως ο Djokovic είναι αντιεμβολιαστής.

"Δεν πιστεύω πως είναι εναντίον του εμβολίου, αλλά θέλει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει εκείνος τι θα κάνει. Τώρα όμως βρίσκεται σε μια περίπλοκη κατάσταση", εξήγησε ο 45χρονος Ισπανός προπονητής, πρωταθλητής του Roland Garros του 1998 και άλλοτε Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Moya παραδέχτηκε πως ήταν για όλους ένας απρόσμενος τίτλος το φετινό Australian Open για τον Nadal, όμως είπε πως από την πρώτη στιγμή που τον είδε να προπονείται καλά στη Μελβούρνη, δεν μπορούσε να τον ξεγράψει.

"Με τον Rafa πάντα ελπίζεις, ανεξάρτητα με το πως θα είναι όταν θα φτάσει σε ένα τουρνουά. Υπήρξαν πολλές φορές που έλεγε πως δεν είχε πολλές επιλογές, πως δεν είχε φτάσει την καλύτερη χρονική στιγμή, αλλά στην ομάδα τον κάναμε να δει πως είναι ικανός για απίθανα πράγματα. Ισχύει πως αυτή η επιτυχία ήταν απρόσμενη, αλλά περάσαμε από μια δύσκολη και μακρόχρονη διαδικασία. Όταν τον είδαμε να προπονείται καλά στη Μελβούρνη, πιστέψαμε πως υπάρχουν πιθανότητες. Πιστεύω πως ποτέ δεν μπορείς να ξεγράφεις τον Rafa."

Ο Moya στάθηκε και στο πως ο Nadal κέρδισε αυτό το ματς επιστρέφοντας από το 2-6, 6-7 (5), 2-3, 0-40, ενώ παλιότερα οι Djokovic και Federer δεν μπόρεσαν να κάνουν το ίδιο όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουν τo 21o Slam: "Το εντυπωσιακό είναι το πως κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυη την ευκαιρία. Ο Roger είχε 2 match points για να κερδίσει το 21ο Grand Slam και δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί. Ο Novak δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση και έκανε ίσως έναν από τους χειρότερους αγώνες του στον τελικό του US Open το 2021. Ο Rafa όμως ήξερε πως μπορούσε να επιστρέψει από μια κακή αρχή στον τελικό και να ελέγξει την πίεση, παρόλο που είχε μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα του. Είμαι πολύ αισιόδοξος και προσωπικά δεν πιστεύω πως θα είναι ο τελευταίος Grand Slam τίτλος που θα κερδίσει. Τον θεωρώ φαβορί στο Roland Garros αν είναι υγιής, το τουρνουά αυτό είναι ο μεγάλος μας στόχος τώρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots