ATP
Τσιτσιπάς: "Νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 - 18:48

Με καλή διάθεση και ψυχολογία υποδέχεται τη χωμάτινη σεζόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που εξήγησε πως νιώθει πολύ καλά που ξεκινάει από το Monte-Carlo, όπου αισθάνεται σαν να βρίσκεται στο σπίτι του.

"Νιώθω τέλεια. Ξεκινάω (τη χωμάτινη σεζόν) από το Monte-Carlo, όπου νιώθω σα να βρίσκομαι στο σπίτι μου και θα έχω τη δυνατότητα αυτή τη χρονιά να παίξω μπροστά από ένα εκπληκτικό κοινό που έρχεται από την Ιταλία και τη Γαλλία", είπε ο Τσιτσιπάς, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα στο Monte-Carlo.

"Έχω υποστηρικτές στο Μονακό. Έχω οικογένεια εδώ. Είναι θαυμάσιο να το μοιράζομαι όλο αυτό μαζί τους και ας ελπίσουμε να έχει καλό καιρό όλη την εβδομάδα και να έχουμε μια σειρά από καλούς αγώνες", πρόσθεσε ο υπερασπιστής του τίτλου.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας είχε μια πολύ καλή σεζόν στο χώμα πέρσι, αφού κατέκτησε τους τίτλους στο Monte-Carlo και στη Λυών, ενώ έφτασε ακόμα στους τελικούς του Roland Garros και της Βαρκελώνης.

"Μου αρέσει η μετάβαση από τα σκληρά στο χώμα. Απολαμβάνω να αλλάζω από τις σκληρές επιφάνειες στις χωμάτινες, πάντα μου άρεσε που επέστρεφα εδώ στην ακαδημία και που έκανα προπονήσεις και άλλαζα τα παπούτσια μου για να επιστρέψω στο χώμα. Είναι ένα όμορφο συναίσθημα", είπε ο Τσιτσιπάς, που μίλησε πάντως και για τις δυσκολίες της μετάβασης από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη.

"Αυτή δεν είναι και η καλύτερη μετάβαση, ποτέ δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη. Κοιμάσαι στις 6 το απόγευμα και σηκώνεσαι στις 3 το πρωί. Είναι κάτι που πέρασα για λίγες μέρες. Μέχρι να συνηθίζεις τα ωράρια του ύπνου και των προπονήσεων είσαι εξαντλημένος στα μισά της ημέρας."

Στην προετοιμασία του αυτές τις μέρες στο club του Monte-Carlo, o Στέφανος προπονήθηκε και με τον Stan Wawrinka, που θα επιστρέψει στο tour της ΑΤΡ αυτή την εβδομάδα μετά από ένα χρόνο απουσίας, λόγω του τραυματισμού του στο πόδι.

"Τον έχω δει να παίζει καλύτερα. Προπονήθηκα μαζί του και στο παρελθόν, οπότε μπορώ να πω πως είναι σε καλή κατάσταση. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βγει εκεί έξω και να βγάλει καλά πράγματα. Αλλά νιώθω πως τον έχω δει να παίζει καλύτερα στο παρελθόν, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τον αξιολογήσουμε βάσει αυτού. Μόλις είχε μια εγχείρηση και δεν γίνεται να είσαι αμέσως στο 100% σου."

Στην πρεμιέρα του στο τουρνουά, που θα είναι στον 2ο γύρο, ο Στεφ θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Fabio Fognini και Arthur Rinderknech.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots