ATP
Διπλή ανατροπή για Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 - 15:38

O Andrey Rublev χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, αλλά και να ανατρέψει το 0-3 στο 3ο σετ, για να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Jack Draper στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη και να προκριθεί στους "16" του Mutua Madrid Open.

Καθόλου εύκολο μεσημέρι δεν είχε στην πρεμιέρα του στο Madrid Open o Andrey Rublev, ο οποίος χρειάστηκε να μείνει στο γήπεδο για 2 ώρες και 19 λεπτά, καθώς και μια διπλή ανατροπή, για να πάρει τη νίκη με 2-6, 6-4, 7-5 επί του 20χρονου Βρετανού Jack Draper.

Ο νεαρός Βρετανός, Νο.121 στον κόσμο, είχε κάνει ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, για να προηγηθεί με 3-0. Διατήρησε τον έλεγχο στο 1ο σετ και με νέο break στο 8ο game έκανε το 6-2, για να μπει σε θέση οδηγού στο ματς.

O Rublev είχε προηγηθεί με 2-0 και με 3-1 στο 2ο σετ, αλλά ο Draper τον ισοφάρισε στο 3-3 και αφού επέστρεψε από το 15-40 στο επόμενο game, κράτησε και το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 4-3.

Ο Rublev έμεινε ψύχραιμος, κράτησε το σερβίς του για το 4-4 και έκανε νέο break μετά από ένα game με πολλές ισοπαλίες στη συνέχεια, για να ανακτήσει το προβάδισμα στο 5-4. Χωρίς πρόβλημα ο Ρώσος σέρβιρε για το 6-4 και την κατάκτηση του 2ου σετ.

Βρέθηκε όμως ξανά σε μπελάδες στο 3ο σετ ο Rublev, αφού ο Draper ξεκίνησε όπως ακριβώς και στο 1ο σετ, παίρνοντας ένα προβάδισμα με 3-0. Αυτή τη φορά ο Rublev απάντησε και μείωσε σε 3-2, ενώ στο 6o game έσβησε break point και ισοφάρισε σε 3-3.

Έμεινε πίσω με 3-4 και με 4-5 στη συνέχεια ο Ρώσος, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το σερβίς του υπό πίεση και στο 11ο game έκανε ένα ακόμα break, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να πάρει τον απόλυτο έλεγχο του σετ, το οποίο ολοκλήρωσε με love service game για το 7-5.

Με 15 άσους ολοκλήρωσε το ματς ο Rublev, ο οποίος κέρδισε τα 7 από τα 9 τελευταία games της αναμέτρησης. Στον 3ο γύρο ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει είτε τον Daniel Evans, που βρίσκεται ήδη στον 2ο γύρο, είτε έναν εκ των Roberto Bautista Agut και Jenson Brooksby, που θα παίξουν σήμερα για τον 1ο γύρο.

Σε αγώνα που εκκρεμούσε για τον 1ο γύρο, ο Marin Cilic κατάφερε να κερδίσει έπειτα από μεγάλη μάχη τον Albert Ramos Vinolas με 6-3, 3-6, 6-4 και να πάρει το εισιτήριο για τον 2ο γύρο μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev, υπερασπιστή του τίτλου, στην πρεμιέρα του στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots