ATP
Επιστρέφει στο Top 5 ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 - 7:18

Μόλις μια εβδομάδα μετά την πτώση του εκτός του Top 5, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στην πρώτη 5άδα της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που κέρδισε πανάξια με τις εμφανίσεις του αυτή την εβδομάδα στο Σινσινάτι. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας θα ανεβεί επίσης στο Νο.2 του Race.

Μετά και την πολύ μεγάλη νίκη του επί του Daniil Medvedev, o Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το "φράγμα" των ημιτελικών του Σινσινάτι, όπου ολοκλήρωνε την πορεία του τις δυο προηγούμενες σεζόν, για να προκριθεί για 1η φορά στον τελικό του Western & Southern Open.

Με τους 240 "καθαρούς" βαθμούς που θα προσθέσει στη συγκομιδή του, ο Στεφ θα επιστρέψει στο Top 5 τη Δευτέρα, από το Νο.7 που είχε υποχωρήσει αυτή την εβδομάδα. Θυμίζουμε πως μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Μόντρεαλ, όπου ηττήθηκε από τον Jack Draper, είχε χάσει δυο θέσεις από τους Casper Ruud και Novak Djokovic, τις οποίες θα κερδίσει ξανά. Ο Ruud θα υποχωρήσει δυο θέσεις τη Δευτέρα και θα βρεθεί στο Νο.7, ενώ ο Djokovic θα παραμείνει στο Νο.6.

Αν κερδίσει και τον Borna Coric και κατακτήσει τον τίτλο στο Σινσινάτι, ο Τσιτσιπάς θα ανεβεί και στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας πίσω του τον Carlos Alcaraz, που αν μείνουν ως έχουν τα πράγματα θα έχει 300 βαθμούς περισσότερους.

Παράλληλα, με τους 600 βαθμούς που προσθέτει από το Σινσινάτι, ο Στέφανος κάνει και αποφασιστικό βήμα για μια ακόμα πρόκριση στο ATP Finals, στην οποία είναι πολύ κοντά και μαθηματικά. Τη Δευτέρα θα περάσει στο Νο.2 του Race για το Τορίνο ο Έλληνας τενίστας, που έχει μαζέψει 4.620 βαθμούς αυτή τη χρονιά (5.020 αν κερδίσει τον τίτλο).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots