ATP
Οι Ιταλοί αρνήθηκαν τη wild card στον Seppi στο κλείσιμο της καριέρας του!

 
Andreas Seppi
Andreas Seppi © Croatia Open Umag
tn team Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 - 15:33

Ο Andreas Seppi αποκάλυψε πως ζήτησε wild card και από τα δυο τουρνουά που έγιναν αυτές τις μέρες στην πατρίδα του, στη Φλωρεντία και στη Νάπολη, ώστε να δώσει σε ένα από αυτά τα δυο τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, όμως η ιταλική ομοσπονδία του την αρνήθηκε και στις δυο περιπτώσεις!

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε ο Andreas Seppi, που αποκάλυψε μέσω των social media του πως η ιταλική ομοσπονδία αντισφαίρισης του αρνήθηκε τη wild card τόσο στο 250άρι της Φλωρεντίας, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και στο 250άρι της Νάπολης, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον 38χρονο Ιταλό μάλιστα τα λόγια που χρησιμοποίησε η ομοσπονδία ήταν πολύ "βαριά", υποστηρίζοντας πως οι άνθρωποι της ομοσπονδίας θεώρησαν "σπατάλη" να του δοθεί έστω και μια wild card.

"Θα ήθελα πολύ να παίξω στη Φλωρεντία ή στη Νάπολη για να αποχαιρετήσω από εκεί το επαγγελματικό τένις, αλλά δυστυχώς η Ιταλική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης δεν μου το επέτρεψε, λέγοντας πως 'θα είναι σπατάλη να δώσουμε wild card σε έναν παλαίμαχο παίκτη'".

Ο Seppi έκανε γνωστή πριν από μερικές ημέρες την απόφασή του να σταματήσει το τένις αυτή τη χρονιά και τελικά θα αναγκαστεί να το κάνει στο Challenger τουρνουά του Ortisei, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (24-30 Οκτωβρίου).

Σίγουρα αν μια χώρα έχει τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο με το να μοιράσει wild cards αυτή την περίοδο στο ATP Tour είναι η Ιταλία, μιας και μιλάμε για μια χώρα που έχει το 10% των παικτών στο Top 200 της παγκόσμιας κατάταξης! Αυτό σημαίνει πως 20 Ιταλοί αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Top 200 και οι 10 από αυτούς είναι κάτω από 21 ετών!

Παρόλα αυτά, δεν είναι καθόλου κολακευτικός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε η ομοσπονδία τον Seppi, έναν παίκτη που βρίσκεται στο tour τα τελευταία 20 χρόνια, έφτασε μέχρι το Νο.18 του κόσμου, ήταν από τους πιο σταθερούς σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του και δεν απουσίασε από κανένα Grand Slam από το 2004, όταν και έκανε το ντεμπούτο του, ενώ εκπροσώπησε και την πατρίδα του σε 14 διαφορετικές σεζόν στο Davis Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots