ATP
Medvedev: "Πρέπει να αλλάξω το παιχνίδι μου"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 - 12:38

Ο Daniil Medvedev είπε πως δεν θα είναι εύκολο να αλλάξει τον τρόπο που παίζει τους τελευταίους 9 μήνες, όμως θα είναι αναγκαίο να το κάνει έστω σε κάποιον βαθμό, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός και στο χώμα.

"Σίγουρα θα πρέπει να αλλάξω το παιχνίδι μου, γιατί τα χτυπήματά μου είναι πολύ φλατ και στο χώμα αυτό δεν θα επιτρέψει στην μπάλα να πάει αρκετά βαθιά. Οι αντίπαλοί μου μπορούν να το χρησιμοποιήσουν αυτό εναντίον μου", είπε ο Ρώσος στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Monte-Carlo.

"Την ίδια στιγμή, δεν μπορείς να αλλάξεις δραστικά κάτι που κάνεις τους τελευταίους 9 μήνες ή έναν χρόνο. Θα πρέπει να βρω την κατάλληλη ισορροπία που θα διατηρήσω τον χαρακτήρα του παιχνιδιού μου, με μικρές προσαρμογές, να κάνω τα κατάλληλα χτυπήματα στις κατάλληλες στιγμές", πρόσθεσε.

O Medvedev, ο οποίος έχει 29 νίκες σε 32 αναμετρήσεις μέχρι στιγμής στη σεζόν και έχει κερδίσει τα 18 από τα 19 τρόπαια της καριέρας του σε σκληρές επιφάνειες, σχολίασε και την προτίμησή του σε αυτές, τονίζοντας ωστόσο πως κατανοεί γιατί πρέπει να αλλάζουν οι επιφάνειες και το βλέπει σαν κάτι καλό για το άθλημα.

"Θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω σε σκληρές επιφάνειες, αλλά καταλαβαίνω το λόγο που υπάρχουν διαφορετικές επιφάνειες στο tour και αυτό είναι καλό, γιατί άλλοι παίκτες είναι καλύτεροι στο χώμα, άλλοι στα σκληρά και άλλοι στο γρασίδι. Είναι καλό που έχουμε διαφορετικές επιφάνειες για το άθλημα."

O Medvedev, που μετά και την κατάκτηση του Miami Open πέρασε στην 1η θέση του Race για το Τορίνο, θα κάνει την πρεμιέρα του στο Monte-Carlo από τον 2ο γύρο, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Lorenzo Sonego και Ugo Humbert.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots