ATP
Djokovic: "Έχω προπονηθεί περισσότερο στο χώμα"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 - 13:16

Ο Novak Djokovic θα επιστρέψει στη δράση μετά από περισσότερο από ένα μήνα και θέλει ξεκινήσει δυναμικά τη χωμάτινη σεζόν, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει τα προηγούμενα 2 χρόνια.

"Έχω προπονηθεί περισσότερο στο χώμα, κάτι που είναι πολύ θετικό. Δεν είχα αρκετή επιτυχία στο Monte-Carlo τα δυο τελευταία χρόνια, δεν έπαιξα τόσο καλό τένις εδώ, οπότε ελπίζω πως θα το αλλάξω αυτό φέτος και θα ξεκινήσω καλύτερα στο χώμα", είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου για το Monte-Carlo Masters.

Ο Djokovic έκανε προετοιμασία στο χώμα σχεδόν ολόκληρο τον προηγούμενο μήνα, που δεν του επιτράπηκε να αγωνιστεί στα δυο Masters των Ηνωμένων Πολιτειών σε Indian Wells και Μαϊάμι. Είναι ένας από τους παίκτες που εδώ και πολλά χρόνια έχει μια από τις βάσεις του στο Μονακό κι έτσι θα είναι στο σπίτι του ουσιαστικά, αυτή την εβδομάδα.

"Γνωρίζω πολύ καλά αυτό το κλαμπ. Αρκετοί παίκτες ζούμε στο Μονακό και χρησιμοποιούμε αυτό το κλαμπ ως προπονητική μας βάση. Είναι επίσης πολύ ωραία αίσθηση όταν κοιμάσαι στο δικό σου κρεβάτι, το ότι μπορώ να έχω ένα σπίτι ενώ παίζω στο τουρνουά."

Όσο για το τουρνουά και την ατμόσφαιρά του, ο Nole είπε τα καλύτερα: "Η ατμόσφαιρα εδώ είναι εκπληκτική, είναι ένα κλαμπ πολύ φιλικό και μικρό. Είναι θορυβώδες και αυτό είναι θαυμάσιο. Ο κόσμος ενθουσιάζεται που βλέπει τένις και είναι ένα από τα πιο πετυχημένα τουρνουά στην ιστορία του αθλήματός μας."

Ο Djokovic θα κάνει την πρεμιέρα του στο Monte-Carlo Masters στον 2ο γύρο, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Mackenzie McDonald και Ivan Gakhov.

Το 2021 ο Σέρβος είχε αποκλειστεί από τον 3ο γύρο, ενώ το 2022 από τον 2ο γύρο, έτσι φέτος θα αναζητήσει την πρώτη του πρόκριση στα προημιτελικά από το 2019 (το 2020 το τουρνουά δεν είχε γίνει λόγω της Covid-19).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots