ATP
Έχασε μόνο 3 games από τον Murray o Wawrinka (vids)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka © Jared Wickerham/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 - 23:05

O Stan Wawrinka συνεχίζει να παίζει πολύ καλό τένις και συνέτριψε με 6-3, 6-0 τον Andy Murray στο Μπορντώ της Γαλλίας.

Ο Wawrinka, στα 38 του πια, ήταν σαρωτικός στη σημερινή του αναμέτρηση με τον Murray στο Challenger του Μπορντώ, τον οποίο κέρδισε με 6-3, 6-0 σε 75 μόλις λεπτά.

Ο Wawrinka ανέλαβε από νωρίς τα ηνία του αγώνα, καθώς "έσπασε" από το 4ο κιόλας game το σερβίς του Murray και προηγήθηκε με 3-1. Χωρίς δυσκολία κράτησε το σερβίς του έως το τέλος, ενώ θα μπορούσε να κλείσει και με διπλό break το σετ, αλλά ο Murray έσωσε 5 set points στο 8ο game (2-5).

Η απάντηση του Wawrinka ήταν να κερδίσει τα 7 επόμενα games, αφού ο Murray μείωσε σε 5-3, για να τελειώσει με ένα bagel στο 2ο σετ το ματς και να πάρει την πρόκριση για την προημιτελική φάση του BNP Paribas Primrose.

Εκεί θα αντιμετωπίσει το Νο.5 του ταμπλό και Νο.50 στον κόσμο, Ugo Humbert, που χρειάστηκε 2 ώρες και 39 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του qualifier Gauthier Onclin, με 6-3, 6-7 (6), 7-5.

Το Challenger του Μπορντώ θυμίζει ΑΤΡ διοργάνωση και αγωνίζονται και άλλοι πολύ δυνατοί παίκτες. Ο Richard Gasquet δεν ξεκίνησε καλά αλλά ανέβηκε και τελικά κέρδισε τον Θανάση Κοκκινάκη με 1-6, 7-6 (5), 7-5, για να μπει επίσης στην 8άδα.

Εκεί θα παίξει με τον Mikael Ymer, που με τη σειρά του πέτυχε μια πολύ δύσκολη νίκη επί του Luca Van Assche, με 6-3, 3-6, 6-4.

Στους άλλους δυο προημιτελικούς, ο κορυφαίος του ταμπλό και πρόσφατος φιναλίστ της Μαδρίτης, Jan-Lennard Struff, θα αντιμετωπίσει τον Corentin Moutet, ενώ ο Albert Ramos-Vinolas, που έβγαλε εκτός τον Adrian Mannarino, θα παίξει με τον Tomas Martin Etcheverry.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots