ATP
Αποκλείστηκε από το Νο.160 του κόσμου ο Rune (vid)

 
Αποκλείστηκε από το Νο.160 του κόσμου ο Rune (vid)
© USTA
tn team Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:38

Συνεχίζονται τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Holger Rune, που έχασε τον αγώνα της πρεμιέρας του στο Hangzhou Open, από το Νο.160 του κόσμου, Yasutaka Uchiyama.

Με το... αριστερό ξεκίνησε την ασιατική του περιοδεία ο Rune, ο οποίος ηττήθηκε από τον Uchiyama με 7-5, 6-4 στην πρεμιέρα του στο Hangzhou Open, στο Χαντζό της Κίνας.

Ο 21χρονος Δανός, Νο.14 στον κόσμο, έμεινε από νωρίς πίσω με break στο 0-2 και μάλιστα απειλήθηκε να δεχθεί και διπλό break στο 2-4, 15-40. Κατάφερε να επιστρέψει από αυτό, να μειώσει σε 3-4 και στο 10ο game να κάνει και το break back, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Και παρόλα αυτά δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλύτερο στο παιχνίδι, αφού στο αμέσως επόμενο game υπέστη νέο break και τελικά έχασε το 1ο σετ με 7-5.

Και στο 2ο σετ έχασε ευκαιρία ο Rune, αφού προηγήθηκε με 3-0. Ήταν σαν να έσβησε μετά απ' αυτό ο Δανός, με τον Uchiyama να κερδίζει 5 games στη σειρά και να παίρνει τελικά το σετ με 6-4, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Ήταν η μεγαλύτερη νίκη καριέρας για τον 32χρονο Ιάπωνα, πρώτη απέναντι σε Top 20 παίκτη. Ξεκίνησε από τα προκριματικά στο τουρνουά ο Uchiyama, ο οποίος έχει career high στο Νο.78 του κόσμου.

Στα προημιτελικά ο Uchiyama θα αντιμετωπίσει τον Marin Cilic, που έχει επιστρέψει στο ATP Tour μετά από μεγάλο διάστημα και έχει καταφέρει να πετύχει και τις πρώτες του νίκες. Στον 2ο γύρο μάλιστα ο πολύ έμπειρος Κροάτης απέκλεισε τον Yoshihito Nishioka, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-4, 6-1.

Να σημειωθεί πως στο 250άρι του Χαντζό δεν έχει μείνει κανείς από τους 3 καλύτερους βαθμολογικά παίκτες στα προημιτελικά. Ο Rune βρισκόταν στο Νο.1 του ταμπλό, ο Karen Khachanov, που ήταν στο Νο.2, αποκλείστηκε επίσης στην πρεμιέρα του από τον Buyunchaokete με 7-6 (7), 4-6, 6-3, ενώ ο Tomas Martin Etcheverry, No.3, είχε αποσύρει τη συμμετοχή του λίγο πριν αρχίσει το τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots