ATP
Διαπληκτίστηκε με δημοσιογράφο ο Zverev: "Ωραία, να κάνουμε μποϊκοτάζ, και μετά τι;"

 
Διαπληκτίστηκε με δημοσιογράφο ο Zverev: "Ωραία, να κάνουμε μποϊκοτάζ, και μετά τι;"
tn team Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 9:47

Την ώρα που εξέφραζε τη διαφωνία του με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένο το καλαντάρι της ΑΤΡ, ο Alexander Zverev έγινε έξαλλος με δημοσιογράφο, που του πρότεινε να κάνουν μια κίνηση όλοι οι παίκτες ενωμένοι ώστε να αλλάξουν την κατάσταση.

Όπως και ο Carlos Alcaraz, o Alexander Zverev μίλησε για το πόσο αδικαιολόγητα απαιτητική είναι η σεζόν της ΑΤΡ, εξηγώντας πως είναι το μόνο άθλημα που έχει τόσο μικρή off-season. Μια κατάσταση που μπορεί να ήταν βιώσιμη πριν κάποιες δεκαετίες, σήμερα όμως, με τον τρόπο που δουλεύουν οι παίκτες στο κορυφαίο επίπεδο και στον πρωταθλητισμό, μπορεί να είναι ακόμα και καταστροφικό για τη σωματική, αλλά και την πνευματική τους υγεία.

"Δεν υπάρχει κανένα άλλο άθλημα στο οποίο να παίζεις τόσο πολύ. Η σεζόν ξεκινάει στις 29 Δεκεμβρίου και τελειώνει την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των παικτών", είπε συγκεκριμένα ο Zverev, που δεν είχε και την καλύτερη διάθεση και σ' αυτό έπαιξε ρόλο και η ήττα του από τον Taylor Fritz.

Ακολούθησε στη συνέχεια ένας έντονος διάλογος ανάμεσα στον Γερμανό και κάποιον δημοσιογράφο, που του πρότεινε να κάνουν κάτι όλοι οι παίκτες μαζί ώστε να αλλάξουν την κατάσταση.

"Για ποιο λόγο; Όλα είναι ζήτημα χρημάτων. Αυτό είναι το μόνο που ενδιαφέρει την ΑΤΡ, οι παίκτες δεν έχουμε καμία δύναμη στις αποφάσεις της", του απάντησε ο Zverev, με τον δημοσιογράφο στον αντίποδα να πιστεύει ότι αν ενωθούν θα έχουν κάποιον λόγο.

Ο Zverev συνέχισε σε έντονο ύφος: "Εσύ τι θα έκανες; Πες μου, σοβαρά. Πολλές φορές οι δημοσιογράφοι έρχεστε εδώ και μας ρωτάτε πράγματα που είναι αδύνατο να απαντήσουμε. Τώρα θέλω να ξέρω τι θα έκανες εσύ...

Αν θες να διεκδικήσεις μεγάλα πράγματα και να είσαι στο Νο.1 του κόσμου, θα πρέπει να παίξεις πολλές εβδομάδες το χρόνο, αυτό δεν είναι βιώσιμο. Μπορεί πολλοί να συμφωνούν σε αυτό, όμως δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Είναι αδύνατο να μειώσουμε τα τουρνουά, θα έπρεπε να αποζημιώσουμε οικονομικά όλα τα επιπλέον τουρνουά που έχουν άδειες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει."

Ο δημοσιογράφος επέμεινε ακόμα και μετά απ' αυτό, με τον Zverev να καταλήγει: "Ωραία, κάνουμε μποϊκοτάζ. Σταματάμε να παίζουμε. Και μετά; Πιστεύεις πως αυτό θα αλλάξει κάτι; Θα χάναμε χρήματα, άλλοι παίκτες θα έπαιρναν τις θέσεις μας και τίποτα δεν θα άλλαζε στο καλαντάρι. Εμπιστεύομαι μόνο τις κινήσεις που γίνονται από την PTPA, που προσπαθεί να ακουστούν οι φωνές μας, αλλά βραχυπρόθεσμα δεν μπορεί να αλλάξει κάτι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots