ATP
Τα παράπονα των Alcaraz και Zverev για το πρόγραμμα της ΑΤΡ: "Μας σκοτώνουν"

 
Τα παράπονα των Alcaraz και Zverev για το πρόγραμμα της ΑΤΡ: "Μας σκοτώνουν"
tn team Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 10:18

Οι Carlos Alcaraz και Alexander Zverev έκαναν κάποιες πολύ δυναμικές παρεμβάσεις σχετικά με το καλαντάρι της ΑΤΡ και το πόσο απαιτητικό έχει γίνει, με τον Zverev μάλιστα να έχει και έναν μικρό διαπληκτισμό με δημοσιογράφο.

Το θέμα ήρθε στο τραπέζι στις χθεσινές συνεντεύξεις Τύπου της Team Europe στο Laver Cup και τόσο ο Alcaraz, όσο και ο Zverev, εξέφρασαν τα παράπονά τους για το πόσο απαιτητικό έχει γίνει το tour,

"Πολλοί πιστεύουν πως το καλαντάρι είναι εντάξει όπως είναι σήμερα, όμως υπάρχουν πολλά υποχρεωτικά τουρνουά και μπορεί να γίνουν ακόμα περισσότερα τις επόμενες χρονιές. Με λίγα λόγια, μας σκοτώνουν! Τώρα το βλέπουμε στους πολλούς τραυματισμούς που συμβαίνουν, όμως κάποια στιγμή θα βλέπουμε τους παίκτες να πηδάνε κάποια τουρνουά, έτσι ώστε να προστατεύσουν το σώμα τους, να περάσουν χρόνο με την οικογένειά τους και να κάνουν άλλα πράγματα εκτός του τένις", είπε χαρακτηριστικά ο Alcaraz από το Βερολίνο.

"Δεν υπάρχει κανένα άλλο άθλημα στο οποίο να παίζεις τόσο πολύ. Η σεζόν ξεκινάει στις 29 Δεκεμβρίου και τελειώνει την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των παικτών", είπε από τη δική του μεριά ο Zverev.

Ο Γερμανός, είχε μάλιστα και έναν έντονο διάλογο με έναν δημοσιογράφο, που του πρότεινε να κάνουν κάτι όλοι οι παίκτες μαζί ώστε να αλλάξουν την κατάσταση.

Το πολύ γεμάτο πρόγραμμα, επηρεάζει αναμφίβολα και την ψυχική υγεία, με τον Alcaraz να σημειώνει το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν ομαδικά τουρνουά που αποφορτίζουν κάπως τα πράγματα: "Είναι δύσκολο να είσαι συνέχεια καλά, κάποιες φορές νιώθω να μην έχω κίνητρο για τίποτα και έχω δύσκολες στιγμές. Δεν έχεις κανένα ρεπό και κάποιες φορές που θα ήθελα να πάρω δεν μπορώ γιατί έχω άλλες υποχρεώσεις. Μετά τα αμερικάνικα τουρνουά, αυτά τα ομαδικά τουρνουά όπως το Davis Cup ή το Laver Cup, έκατσαν πολύ καλά γιατί με έκαναν να αισθανθώ ξανά εμπιστοσύνη. Είναι μια μοναδική εμπειρία να είσαι με τους συμπαίκτες σου, βοηθάει πολύ. Μαθαίνω πολλά απ' αυτούς και από έναν αρχηγό όπως είναι ο Bjorn (Borg), είναι πολύ βοηθητικό για μένα και αυτό είναι που κάνει την εμπειρία σ' αυτό το τουρνουά ξεχωριστή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots