ATP
Έχασε ξανά ο Medvedev, πιο κοντά στον τίτλο η Team World (vids)

 
Έχασε ξανά ο Medvedev, πιο κοντά στον τίτλο η Team World (vids)
tn team Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 17:43

O Daniil Medvedev έχασε και το δεύτερο παιχνίδι του στο Laver Cup, έχοντας προηγηθεί και σ' αυτό με σετ, με αποτέλεσμα η Team World να πλησιάσει στον 3ο συνεχόμενο τίτλο της.

Όπως έπαθε και χθες κόντρα στον Frances Tiafoe, o Daniil Medvedev προηγήθηκε και σήμερα με σετ και τελικά ηττήθηκε, από τον Ben Shelton αυτή τη φορά, με 6-7 (6), 7-5, 10-7.

Ήταν ένα πολύ κλειστό ματς, με τον Medvedev να σώζει 3 set points στο 1ο σετ. Πρώτα στο σερβίς του στο 5-6, 30-40 και ύστερα άλλα 2 συνεχόμενα στο tie-break, το ένα στο σερβίς του Αμερικανού, αφού από το 4-6 έκανε το 8-6 και πήρε το σετ.

Αυτή η ανατροπή όμως πήγε στράφι, με τον Shelton να μένει πρώτα "ζωντανός", σβήνοντας τριπλό break point στο 2-3, 0-40 στο 2ο σετ, για να το κερδίσει αργότερα, κάνοντας το μοναδικό break στο 11ο game (6-5).

Με love service game έφτασε στο 7-5 ο Shelton, ο οποίος ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στο match tie-break, όπου κέρδισε τους 5 από τους 7 τελευταίους πόντους και επιβλήθηκε με 10-7.

Νωρίτερα σήμερα η Team Europe μπήκε δυνατά στην 3η και τελευταία μέρα, με τους Carlos Alcaraz και Casper Ruud να παίρνουν τη νίκη στο διπλό επί των Shelton και Tiafoe, με 6-2, 7-6 (6).

Ο Medvedev όμως σπατάλησε την ευκαιρία του να δώσει τον πρώτο λόγο στην ομάδα της Ευρώπης κι έτσι η Team World ανακτά το πάνω χέρι, έχοντας πλέον το προβάδισμα με 11-7.

Στο επόμενο παιχνίδι o Alexander Zverev θα αντιμετωπίσει τον Tiafoe και η Ευρώπη θα πρέπει να κερδίσει για να παραμείνει στο τουρνουά. Αν το κάνει, ο τίτλος θα κριθεί στο τελευταίο ματς του τουρνουά, όπου ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Taylor Fritz. Αν ο Tiafoe κερδίσει τον Zverev, τότε δεν θα γίνει 4ο ματς και η Team World θα παραμείνει στον θρόνο της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots