ATP
O Zverev κράτησε την Team Europe "ζωντανή" (vids)

 
O Zverev κράτησε την Team Europe "ζωντανή" (vids)
tn team Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 20:46

Το σενάριο του να κριθεί ο τίτλος στο τελευταίο ματς του τουρνουά επιβεβαιώνεται στο φετινό Laver Cup, με τον Alexander Zverev να επιστρέφει από σετ και break πίσω και να "λυγίζει" τον Frances Tiafoe, κρατώντας "ζωντανή" την Team Europe.

Μετά από μάχη 2,5 ωρών, ο Zverev κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Tiafoe με 6-7 (5), 7-5, 10-5 και να κρατήσει την Team Europe "ζωντανή" στο Laver Cup του Βερολίνου, μειώνοντας τη σειρά με την Team World στο 10-11.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο φετινός τίτλος θα κριθεί στο τελευταίο ματς, αυτό και των δυο μεγαλύτερων αστεριών των δυο ομάδων, μεταξύ των Carlos Alcaraz και Taylor Fritz. Ήταν από την αρχή ένα από τα πιο αμφίρροπα Laver Cup και δεν θα μπορούσε να έχει ιδανικότερο φινάλε.

Ο Zverev κατάφερε να ανατρέψει ένα must-win παιχνίδι για την παραμονή της ομάδας του στο τουρνουά, παρότι έχασε το 1ο σετ μετά από μεγάλη μάχη, σε ένα γεμάτο tie-break.

Στη συνέχεια βρέθηκε και πίσω με break o Γερμανός, στο 2-4, κατάφερε όμως να αντιδράσει, κερδίζοντας τους 12 από τους 14 επόμενους πόντους, για να προηγηθεί με 5-4. Ο Tiafoe ισοφάρισε σε 5-5, αλλά ο Zverev έκανε νέο break στο 12ο game και πήρε το σετ με 7-5.

Έπαιζε καλύτερα τα τελευταία λεπτα ο Γερμανός και αξιοποίξησε αυτό το momentum για να κερδίσει και το match tie-break, όπου δεν βρέθηκε ποτέ πίσω, αλλά δυσκολευόταν μέχρι το 5-5. Τελικά κέρδισε 5 πόντους στη σειρά μετά το 5-5 και επιβλήθηκε με 10-5, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη ανατροπή.

Ήταν και η 1η νίκη του Zverev για το φετινό Laver Cup και ήρθε σε ένα σημείο-κλειδί. Όχι απλά κράτησε την ομάδα του στο τουρνουά, αλλά πλέον έδωσε τη σκυτάλη στον Alcaraz, το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας, που θα έχει τη δυνατότητα στο 1ο του Laver Cup να φέρει ξανά μετά από 3 χρόνια τον τίτλο στην Team Europe, αν κερδίσει τον Fritz. Ένας Fritz πάντως που είναι μέχρι στιγμής αήττητος στο τουρνουά, έχοντας κερδίσει τον Zverev στα μονά και τον Alcaraz στα διπλά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots