ATP
O Alcaraz επανέφερε την Team Europe στον θρόνο του Laver Cup (vids)

 
O Alcaraz επανέφερε την Team Europe στον θρόνο του Laver Cup (vids)
tn team Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 22:47

Μια πολύ μεγάλη ανατροπή ολοκλήρωσε η Team Europe με την υπογραφή του Carlos Alcaraz, που κέρδισε τον Taylor Fritz με 2-0 σετ και έφερε ξανά την Ευρώπη στον θρόνο του Laver Cup.

Ο Alcaraz επιβλήθηκε του Fritz με 6-2, 7-5 και έδωσε την κούπα στην ομάδα του, την Team Europe, που μετά από 3 χρόνια αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια στο Laver Cup.

Το έκανε μάλιστα με μια μεγάλη ανατροπή, αφού έχανε με 4-8 μετά και τα παιχνίδια της 2ης ημέρας, ενώ μετά τα 2 πρώτα παιχνίδια της 3ης ημέρας έχανε με 7-11. Έπρεπε να κερδίσει τα 3 από τα 4 σημερινά ματς και τα 2 τελευταία για να πάρει το κύπελλο η Ευρώπη, κάτι που κατάφερε, με τη μεγάλη συμβολή του Alcaraz, στο ντεμπούτο του 21χρονου Ισπανού στη διοργάνωση.

Να σημειωθεί πως ο Alcaraz είχε κερδίσει και το διπλό σήμερα, μαζί με τον Casper Ruud, ενάντια στους Ben Shelton και Frances Tiafoe. Μετά την ήττα του Daniil Medvedev από τον Shelton, οι Ευρωπαίοι χρειάστηκαν τη νίκη του Alexander Zverev, που επέστρεψε από σετ και break πίσω, νίκησε τον Tiafoe και έδωσε μεγάλη ανάσα στην Team Europe.

Τη σκυτάλη πήρε ο Alcaraz, που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς με τον Fritz και κέρδισε τα 9 από τα 12 πρώτα games της αναμέτρησης, για να αποκτήσει ένα προβάδισμα με 6-2, 3-1.

Ο Fritz έσβησε break point στο 2-4 και πήρε τα 3 επόμενα games, για να προηγηθεί με 5-4. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια ακόμα ανατροπή στο συναρπαστικό φετινό Laver Cup, όμως ο Ισπανός το απέτρεψε αυτό, έκανε νέο break στο 11ο game και τελικά "σφράγισε" τη νίκη στο 12ο game, για να υπογράψει τον τίτλο της Ευρώπης, έχοντας κερδίσει όλες τις προσωπικές του μονομαχίες στα μονά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots