ATP
Ο Cilic επέστρεψε σε τελικό και έγραψε ιστορία (vid)

 
Ο Cilic επέστρεψε σε τελικό και έγραψε ιστορία (vid)
tn team Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 - 14:50

Επιστρέφει στους τελικούς ΑΤΡ μετά από 2 χρόνια ο Marin Cilic, ο οποίος θα είναι φιναλίστ από το Νο.777 της παγκόσμιας κατάταξης, γράφοντας ιστορία.

Ο Cilic έμεινε πολύ καιρό εκτός λόγω τραυματισμού, επέστρεψε πρόσφατα και έπαιξε σε αρκετά Challenger για να ξαναβρεί τη φόρμα του και κατάφερε στο Hangzhou της Κίνας να κάνει μια πολύ μεγάλη πορεία.

Με τη νίκη του σήμερα επί του Brandon Nakashima με 6-4, 7-6 (6), προκρίθηκε στον τελικό του Hangzhou Open, που θα είναι ο 1ος του τελικός μετά από 2 χρόνια.

Από το Νο.777 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Cilic θα γίνει ο παίκτης με το 2ο χειρότερο ranking που θα βρεθεί σε ΑΤΡ τελικό, μετά από τον Raemon Sluiter, που είχε παίξει στον τελικό του 's-Hertogenbosch το 2009 από το Νο.866. Τότε ήταν φιναλίστ ο Sluiter, που σημαίνει πως ο Cilic μπορεί να γίνει ο τιτλούχος με το χαμηλότερο ranking στην ιστορία της ΑΤΡ.

Ο 35χρονος Κροάτης, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.373 του κόσμου, επέστρεψε από το 3-4, 15-40 στο 1ο σετ, για να το κατακτήσει με 6-4. Στο 2ο σετ κανείς παίκτης δεν είχε break point, με τον Nakashima να έχει διπλό set point στο tie-break. O Cilic όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με 4 κερδισμένους πόντους σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, μετέτρεψε το 4-6 σε 8-6 και πήρε τη νίκη.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσει σίγουρα παίκτη από την Κίνα, αφού στον πρώτο all-chinese ημιτελικό στην ιστορία της ΑΤΡ, θα αναμετρηθούν ο Zhizhen Zhang με τον Yunchaokete Bu.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots