ATP
1ος τίτλος για τον 19χρονο Shang (vid)

 
1ος τίτλος για τον 19χρονο Shang (vid)
© Chengdu Open
tn team Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:31

O 19χρονος Shang Juncheng λύγισε τον Lorenzo Musetti και κατέκτησε τον τίτλο στο 250άρι της Chengdu.

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε το Shang Juncheng, ο οποίος επικράτησε του Lorenzo Musetti στον τελικό του Chengdu Open, με 7-6 (4), 6-1.

Ο νεαρός Κινέζος τενίστας έγινε ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε το 2005 (ή αργότερα) και κατέκτησε ATP τίτλο, ενώ πιστοποιεί και μ' αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη άνοδο του ανδρικού τένις στην Κίνα.

Στο 1ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break στο τέλος του, με τον Shang να προηγείται με 6-5, αλλά να δέχεται το break όταν πήρε τις μπάλες για να σερβίρει για το σετ. Ο Musetti το έστειλε στο tie-break, εκεί όμως ο Shang επικράτησε με 7-4.

Αφού κράτησε δύσκολα το σερβίς του στο 1ο game του 2ου σετ, ο νεαρός Κινέζος έκανε το break και ήταν σα να "ξεκλείδωσε" μετά απ' αυτό το παιχνίδι του Ιταλού, αφού προηγήθηκε με 3-0 και με νέο break στο 6ο game έκανε το 5-1. Επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς του στο 7ο game, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 99 λεπτά.

Ήταν ο 1ος τίτλος, αλλά και ο 1ος τελικός για τον Shang, που ήταν στο Νο.67 της παγκόσμιας κατάταξης με career high στο Νο.66, όταν ξεκινούσε το τουρνουά. Τη Δευτέρα ανέβηκε στο Νο.55 και τώρα είναι στο Νο.52 του live-ranking.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots