ATP
1ος τίτλος μετά από 3 χρόνια για τον Cilic (vid)

 
1ος τίτλος μετά από 3 χρόνια για τον Cilic (vid)
© Hangzhou Open
tn team Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:55

O Marin Cilic κατέκτησε τον 1ο τίτλο του από το 2021 στo Χανγκτσόου της Κίνας και έγινε ο παίκτης με τη χαμηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη που κερδίζει τίτλο στην ιστορία της ΑΤΡ!

Ιστορία έγραψε ο Cilic στο νεοσύστατο 250άρι Hangzhou Open της Κίνας, καθώς κέρδισε τον Zhizhen Zhang με 7-6 (5), 7-6 (5) και αναδείχθηκε πρωταθλητής, από το Νο.777 της παγκόσμιας κατάταξης!

Φυσικά, ο 35χρονος Κροάτης βρέθηκε στη θέση αυτή λόγω τραυματισμού και μεγάλης απουσίας από το tour, όμως ανέκαμψε γρήγορα και με μεγάλες νίκες αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι ακόμα και από τη νέα του περιπέτεια, μπορεί να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο.

Για να μπει στον τελικό απέκλεισε μεταξύ άλλων τους Yoshihito Nishioka και Brandon Nakashima, Νο.8 και Νο.4 στο ταμπλό αντίστοιχα, ενώ σήμερα κέρδισε και τον "γηπεδούχο" Zhang, No.6 στο ταμπλό, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε κανένα break.

Και τα 2 σετ κρίθηκαν σε tie-break, με τον Cilic να έχει 0/2 break points στο 1ο σετ και τον Zhang 0/2 στο 2ο. Τα tie-break ήταν κλειστά, αλλά στα σημεία κλειδιά ο Cilic είχε την ουσία, όντας και ο πιο έμπειρος. Στο πρώτο κέρδισε τους 2 τελευταίους πόντους και στο δεύτερο τους 3 τελευταίους, για να τα κερδίσει και τα δυο στους 12 πόντους.

Ο Cilic βρίσκεται στο Νο.777 της παγκόσμιας κατάταξης και με τον τίτλο στο Χανγκτσόου θα "αναρριχηθεί" στο Νο.212, δηλαδή πάνω από 550 θέσεις ψηλότερα!

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος του από τον Οκτώβριο του 2021, όταν κέρδισε για 2η φορά το τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης και ο 21ος συνολικά στην καριέρα του (21-16 σε τελικούς).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots