ATP
Και επίσημα στο ATP Finals o Alcaraz

 
Και επίσημα στο ATP Finals o Alcaraz
© Simon Bruty/USTA
tn team Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 - 9:33

O Carlos Alcaraz έγινε ο 3ος παίκτης που προκρίθηκε και μαθηματικά στο ATP Finals του 2024.

Θα ήταν πρακτικά αδύνατο να μείνει εκτός με 2 κερδισμένα Grand Slams φέτος και, πράγματι, ο Alcaraz εξασφάλισε και τυπικά το 3ο εισιτήριο για το Τορίνο και το ATP Finals, μετά από τους Jannik Sinner και Alexander Zverev.

Ο Alcaraz κάνει μια εξαιρετική σεζόν, έχοντας κατακτήσει το Roland Garros, το Wimbledon, το Indian Wells και το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μέχρι τώρα έχει 43 νίκες σε 52 αγώνες (43-9).

Θα είναι η 2η φορά που θα παίξει στο ATP Finals, αφού είχε κάνει πέρσι το ντεμπούτο του, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Εκεί είχε ηττηθεί από τον νικητή της διοργάνωσης, Novak Djokovic, που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πάει φέτος στο Τορίνο.

Αν και οι Sinner, Zverev και Alcaraz έχουν απομακρυνθεί πολύ από τους υπόλοιπους και από δω και πέρα η κατάσταση είναι πολύ πιο ρευστή, φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα πάρει την πρόκριση και ο Daniil Medvedev. Ακολουθούν στο Race οι Taylor Fritz (Νο.5), Casper Ruud (No.6), Andrey Rublev (No.7), Alex De Minaur (No.8), Novak Djokovic (No.9) και Grigor Dimitrov (Νο.10), έχοντας όλοι μικρές διαφορές μεταξύ τους. Στο Νο.12 βρίσκεται για την ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που απέχει 570 βαθμούς από το Top 8.

Δείτε αναλυτικά το Race για το Τορίνο

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots