ATP
Τσιτσιπάς: "Παρατηρούσα τον Alcaraz, θέλω να ακολουθήσω τα βήματά του" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Παρατηρούσα τον Alcaraz, θέλω να ακολουθήσω τα βήματά του" (vid)
© Julien Crosnier/FFT
tn team Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:02

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την εμπειρία του να είναι στην ίδια ομάδα με τον Carlos Alcaraz στο πρόσφατο Laver Cup του Βερολίνου και μίλησε γι' αυτήν στο Tennis TV.

Δεν ήταν η πρώτη φορά του Στέφανου στο Laver Cup, ήταν όμως η πρώτη που είχε την εμπειρία να βρεθεί τόσο κοντά στον Alcaraz, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

"Τον παρατηρούσα και είναι εντελώς διαφορετικό να τον βλέπεις απ' αυτήν την οπτική γωνία, σε σύγκριση με την τηλεόραση ή με οποιοδήποτε άλλο τουρνουά. Δεν έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι συχνά σε κάποιον top παίκτη, όπως εκείνος. Είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους καλύτερους του κόσμου, κέρδισε 2 Grand Slams φέτος. Για μένα είναι παράδειγμα, θέλω πραγματικά να ακολουθήσω τα βήματά του. Βλέποντάς τον από κοντά και βλέποντας τις κινήσεις του, τη συμπεριφορά του, τη γλώσσα του σώματος στο court, είναι πράγματα που θέλω να φέρω και στο δικό μου παιχνίδι", είπε συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωταθλητής.

Μίλησε και γενικότερα για το Laver Cup ως εμπειρία: "Για μένα το Laver Cup δεν είναι μόνο μια εμπειρία ομάδας και μια εμπειρία που έρχεσαι κοντά με τους συμπαίκτες σου, αλλά είναι και μια κοινή προσπάθεια εύρεσης λύσεων και πιστεύω ότι υπάρχει αρκετό βάθος σε αυτό. Βλέπεις πράγματα που συνήθως δεν μπορείς να δεις."

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Τόκιο και αύριο το πρωί (07:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στο Japan Open και στο Asian swing, αντιμετωπίζοντας τον Αμερικανό Alex Michelsen.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots