ATP
Πρόωρα αποχαιρετά το Τόκιο ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Πρόωρα αποχαιρετά το Τόκιο ο Τσιτσιπάς (vids)
© USTA
tennisnews team Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 - 8:29

Σε ένα ματς που ξεκίνησε καλά, η συνέχεια ήταν πολύ άσχημη για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που υπέστη την ήττα από τον Alex Michelsen και αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το Τόκιο.

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε με το... αριστερό την ασιατική του περιοδεία, καθώς ηττήθηκε στην πρεμιέρα του στο Japan Open από τον Alex Michelsen με 4-6, 6-1, 6-2 και αποχαιρέτησε το Τόκιο και την Ιαπωνία.

Αν και είχε πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε με 5-1 στο 1ο σετ, ο Τσιτσιπάς είδε την απόδοσή του να πέφτει στη συνέχεια του αγώνα και όσο περνούσε η ώρα χειροτέρευε.

Στο 1ο σετ ο Michelsen κατάφερε να μειώσει μέχρι και με 5-4, αλλά ο Τσιτσιπάς έσωσε την κατάσταση με ένα love service game, για να το κερδίσει με 6-4.

Παρόλα αυτά ο Michelsen συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος σε όλο το υπόλοιπο του παιχνιδιού και όχι απλά έφτασε στην ανατροπή, αλλά το έκανε και χωρίς να απειληθεί στο παραμικρό στα δυο επόμενα σετ.

Στο 2ο σετ έχασε μόνο ένα game o Αμερικανός, που προηγήθηκε με 2-0 στο 3ο σετ. Στο 5ο game, στο σερβίς του, ο Τσιτσιπάς σταμάτησε το παιχνίδι στο 1-3, 15-30, καθώς ένιωθε έντονη αδιαθεσία, απόρροια και της πολύ υψηλής υγρασίας που σε συνδυασμό και με τη ζέστη, του δημιουργούσαν από ώρα δυσφορία.

Κάλεσε τον γιατρό στο γήπεδο ο Στέφανος και μετά από λίγη ώρα σηκώθηκε για να συνεχίσει, αν και ήταν φανερό ότι ακόμα ζαλιζόταν και δεν ήταν καλά. Το double break (4-1) δεν αποφεύχθηκε και ο Michelsen είχε εύκολη αποστολή στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας το 3ο σετ με 6-2 έπειτα από 2 συνεχόμενα love service games του.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκαν Τσιτσιπάς και Michelsen, σε μια σίγουρα δύσκολη πρεμιέρα για τον Έλληνα τενίστα, που έπαιξε το πρώτο του αγώνα στην Ασία για φέτος, ενώ μέχρι λίγες μέρες πριν βρισκόταν στο Βερολίνο για το Laver Cup.

Σαφώς πιο εγκλιματισμένος και προσαρμοσμένος στις συνθήκες ήταν ο νεαρός Αμερικανός, ο οποίος κάνει μια εξαιρετική σεζόν, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ είχε πάει και νωρίτερα στο Τόκιο, μπαίνοντας στο τουρνουά από τα προκριματικά.

Στους "16" ο Michelsen θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Tomas Martin Etcheverry και Christopher O'Connell.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots