ATP
Ξέσπασε προς την chair umpire ο Alcaraz: "Δεν είναι τένις αυτό"

 
Ξέσπασε προς την chair umpire ο Alcaraz: "Δεν είναι τένις αυτό"
tn team Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 - 13:59

Ο Carlos Alcaraz αντιμετώπισε δυσκολίες με το αυτόματο χρονόμετρο και δέχτηκε δυο time violations στην πρεμιέρα του στο Πεκίνο, εξηγώντας στη διαιτητή πως δεν γίνεται να γίνονται όλα τόσο αυτοματοποιημένα στο τένις.

Στο 10ο game της αναμέτρησής του με τον Giovanni Mpetshi Perricard στο Πεκίνο, που ήταν και το μοναδικό από τη γραμμή του σερβίς που αντιμετώπισε δυσκολίες, o Alcaraz είχε θέμα και με το χρονόμετρο.

Συγκεκριμένα δέχτηκε για 2η φορά warning και έχασε το πρώτο του σερβίς ο Ισπανός, επειδή δεν πρόλαβε να ξεκινήσει το παιχνίδι εντός χρόνου. Στο Πεκίνο, όπως είχε γίνει και στο Queen's φέτος, με το που μηδενίσει το χρονόμετρο οι παίκτες δέχονται αυτόματα warning.

Ο Alcaraz, ο οποίος συνήθως δεν προκαλεί προβλήματα με τον χρόνο, πλησίασε τη διαιτητή και διαμαρτυρήθηκε: "Δεν είναι τένις αυτό", της είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας της στην ουσία να πάρει πρωτοβουλίες και να εντάξει στο χρονόμετρο τη δική της κρίση, αφού δεν είναι όλοι οι πόντοι ίδιοι στο τένις και κάποιες φορές χρειάζεται παραπάνω χρόνος από άλλες, συνεπώς και παραπάνω επιείκεια.

"Με νευρίασε αυτό που έγινε γιατί ένιωθα πως δεν είχα καθόλου χρόνο ανάμεσα στους πόντους. Έπρεπε να τρέχω και δεν μπορούσα να πάρω λίγο χρόνο για να πάρω μια ανάσα. Εκείνη τη στιγμή είχα πάρει τον πόντο στο φιλέ και δεν πρόλαβα να πάω στην πετσέτα μου και να κάνω τη ρουτίνα μου", είπε μετά τον αγώνα ο Ισπανός, ο οποίος πάντως κέρδισε τον Γάλλο με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots