Κύργιος: "Δεν υπάρχει ακεραιότητα στο τένις - κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί"

Ο Νικ Κύργιος εξέφρασε το παράπονό του με τις υποθέσεις ντόπινγκ στο τένις, ενώ μίλησε ακόμα για την επιστροφή του στο tour, τον Novak Djokovic και την ταπεινότητα που τον διακρίνει.
"Θέλω να μιλήσω καθαρά, γιατί δεν πιστεύω ότι το κάνουν πολλοί. Πιστεύω πως προσπαθούμε να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί", είπε χαρακτηριστικά ο Κύργιος, μετά από σχετικό ερώτημα που δέχτηκε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Μπρίσμπεϊν.
Και συνέχισε: "Δεν υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση προς όλους τους παίκτες. Το είδαμε με τον Max Purcell. Ο λόγος που η περίπτωσή του είναι διαφορετική, είναι πως εκείνος πήγε πρώτος στις αρχές, παραδέχτηκε πως έκανε κάτι που δεν επιτρεπόταν, το είπε ανοιχτά. Έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει, αντί να το κρύβουμε κάτω από το χαλί. Ο Sinner είναι στο Νο.1 του κόσμου, είναι εκπληκτικός παίκτης, ποτέ δεν είπα ότι δεν είναι. Απλά θέλω ίση αντιμετώπιση προς όλους. Το ότι και τα δυο Νο.1 του αθλήματός μας πιάστηκαν ντοπέ είναι αποκρουστικό για το άθλημά μας, είναι φριχτό. Δεν υπάρχει ακεραιότητα στο τένις αυτή τη στιγμή και όλοι το ξέρουν, αν και κανείς δεν θέλει να μιλάει γι' αυτό. Και δεν είναι σωστό."
Ο Κύργιος θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση αυτή την εβδομάδα, αντιμετωπίζοντας στον 1ο γύρο του Brisbane International τον Giovanni Mpetsi Perricard. Έχοντας παίξει μόνο σε άλλο ένα επίσημο τουρνουά στα 2 τελευταία χρόνια, θα είναι ένα πολύ δυνατό πρώτο τεστ για τον Ελληνοαυστραλό, που προπονήθηκε με τον Reilly Opelka στο Μπρίσμπεϊν.
"Ένιωσα καλά στην προπόνηση. Έχει ένα από τα καλύτερα σερβίς στον κόσμο (ο Opelka) και τέσταρα καλά τον καρπό μου. O Perricard επίσης έχει πολύ καλό σερβίς, οπότε ήταν μια καλή προετοιμασία."
Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει αμφιβολίες για το επίπεδό του, ο Κύργιος έδωσε μια απάντηση στην οποία φωτογράφησε τον Rafael Nadal, τονίζοντας ότι είναι διαφορετικής νοοτροπίας άνθρωπος: "Θα μου άρεσε να βγω εκεί έξω και να παίξω όπως έπαιζα το 2022, να διεκδικώ Grand Slams. Κάποιος άλλος θα έλεγε ότι πρέπει να είσαι ρεαλιστής, εγώ δεν είμαι έτσι. Πάντα πιστεύω στις δυνατότητές μου. Πάντα βγαίνω στο court και πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω. Συνεχίζω να πιστεύω ότι μπορώ να δείξω ένα πολύ υψηλό επίπεδο."
Ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση του 29χρονου και όταν ρωτήθηκε για το αν αυτός ο τραυματισμός τον προσγείωσε με κάποιο τρόπο: "Συνεχίζω να παίζω όπως έπαιζα και στα junior. Δεν πιστεύω πως ήταν κάτι που με έκανε πιο ταπεινό. Βασικά, θεωρώ πως είμαι ένας από τους πιο ταπεινούς τενίστες. Ποτέ μου δεν το πήρα τόσο στα σοβαρά. Ξέρω πως στο τέλος της ημέρας, αυτό που κάνω είναι να χτυπάω ένα μπαλάκι πάνω από το φιλέ. Αυτό που έκανε ο τραυματισμός, είναι να συνειδητοποιήσω ότι δεν είμαι πια τόσο νέος. Υπάρχουν πιο νέα παιδιά στο tour, όπως ο Rune, o Sinner, o Alcaraz. Αυτά τα παιδιά είναι τέρατα της φύσης. Δεν είμαι πια σ' αυτή τη γενιά. Απλώς απολαμβάνω το ταξίδι. Αυτό είναι σίγουρα το τελευταίο στάδιο της καριέρας μου και προσπαθώ να το απολαύσω."
Τέλος, ο Κύργιος έκανε ένα σχόλιο και για τον Novak Djokovic, με τον οποίο θα παίξει μαζί διπλό στο Μπρίσμπεϊν: "Είναι απίστευτος παίκτης, ο μεγαλύτερος της ιστορίας. Δεν πρόκειται όμως να βγω έξω στο court και να του πω 'Ω, θεέ μου, Novak είσαι ο καλύτερος'. Εγώ δεν είμαι έτσι. Απλά θα βγω εκεί έξω και θα το διασκεδάσω. Πιστεύω πως θα τον βοηθήσω κιόλας, γιατί έχει φτάσει σε μια φάση στην καριέρα του που προφανώς θέλει να το διασκεδάσει και λίγο."
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.