Restart με άνετη πρόκριση στο Ρότερνταμ για τον Τσιτσιπά (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς συνδύασε με μια άνετη νίκη την επανεμφάνιση του στο tour μετά την Αυστραλία, κάνοντας δυναμικό ξεκίνημα στο τουρνουά του Ρότερνταμ.
Στην πρώτη του αναμέτρηση απέναντι στον 22χρονο Γάλλο Harold Mayot, που προερχόταν από τα προκριματικά του τουρνουά του Ρότερνταμ, ο Τσιτσιπάς ήταν σοβαρός και έφτασε χωρίς προβλήματα στη νίκη με 6-1, 7-5.
Ήταν μια αρκετά ενθαρρυντική εμφάνιση για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, που ήταν πολύ επιβλητικός και δεν άφησε τον αντίπαλό του να πάρει ανάσα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 30 winners και 27 αβίαστα λάθη. Μόλις 8 winners κατάφερε να πετύχει ο νεαρός Γάλλος, που είχε 24 λάθη, σχεδόν τα ίδια με τον Στέφανο.
OH MY WORD, @steftsitsipas ??@abnamroopen | #abnamroopen pic.twitter.com/aWtDHPrwL2
— ATP Tour (@atptour) February 3, 2025
Δεν αντιμετώπισε καμία φορά break point στο ματς ο πρωταθλητής μας, που στο 1ο σετ ήταν σαρωτικός, αφού έκανε break στο 2ο (2-0) και στο 4ο game (4-0). Είχε ένα break point και set point για να κάνει το 6-0 στο 6ο game, αλλά τελικά έκλεισε το σετ στο επόμενο game, με love service game.
Στο 2ο σετ έχασε 3 break points στο 1ο game, που αν εκμεταλλευόταν δεν αποκλείεται να είχαμε μια αντίστοιχη εικόνα με το 1ο σετ. Ο Mayot πάντως άντεξε αυτή τη φορά, κράτησε το σερβίς του και κατάφερε να γεμίσει και το σετ, σβήνοντας άλλα 2 break points στο 9ο game (4-4).
Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου τον Τσιτσιπά, που στο δικό του σερβίς ήταν άνετος και στο αντίπαλο πίεζε συνεχώς. Τελικά ήρθε και το break στο 11ο game, που του έδωσε τη δυνατότητα να κλείσει το ματς στο 12ο game, έπειτα από 83 λεπτά στο court.
Greece lightning ?@steftsitsipas gets his #obnamroopen campaign underway with a 6-1 7-5 win over Mayot pic.twitter.com/vGb8p8KWgJ
— Tennis TV (@TennisTV) February 3, 2025
Στον 2ο γύρο του ABN AMRO Open, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Tallon Griekspoor με τον Matteo Berrettini, που θα γίνει αύριο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τον περιμένει μια αρκετά δύσκολη αποστολή, από νωρίς στο δυνατό 500άρι της Ολλανδίας.
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.