ATP
Με τεράστια ανατροπή στα ημιτελικά ο Alcaraz (vids)

 
Με τεράστια ανατροπή στα ημιτελικά ο Alcaraz (vids)
© Antoine Couvercelle / FFT
tn team Παρασκευή, 11 Απριλίου 2025 - 16:08

Ο Carlos Alcaraz τα βρήκε σκούρα με τον Arthur Fils, έχανε μέχρι και 4-6, 5-5, 0-40, στο τέλος όμως βρήκε τρόπο να κάνει δικό του το εισιτήριο των ημιτελικών του Monte-Carlo Masters! 

Χρειάστηκε να κάνει μεγάλη ανατροπή ο Ισπανός τενίστας, κάτοχος 4 Grand Slams τίτλων, αφού έχανε με σετ, αντιμετώπισε τριπλό break point στο τέλος του 2ου σετ, ενώ βρέθηκε πίσω και με break στο 3ο.

Τελικά, μετά από 2,5 ώρες μιας πολύ μεγάλης μάχης, κατόρθωσε να υποτάξει τον αξιότιμο Fils με 4-6, 7-5, 6-3 και να πάρει εκείνος την πρόκριση για τους "4" καλύτερους του Monte-Carlo.

Πιο αναλυτικά, ο Fils άνοιξε το ματς με διαδοχικά break και ένα καθαρό προβάδισμα με 3-0, που αργότερα όμως έγινε 3-2 και στο 8ο game χάθηκε τελείως, με τον Alcaraz να παίρνει πίσω και το δεύτερο break και να ισοφαρίζει σε 4-4. Δεν πτοήθηκε ο Γάλλος, που επανήλθε με νέο break για το υπέρ του 5-4 και έκλεισε το σετ στο σερβίς του στο 10ο game.

Στο 2ο σετ συνέχισε να είναι καλύτερος παίκτης στο μεγαλύτερο μέρος του, αφού είχε όλες τις ευκαιρίες για break. Συγκεκριμένα έχασε 2 break points στο 1ο game, άλλα 2 στο 5ο και η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο πολύ κρίσιμο 11ο game, όπου είχε τριπλό break point στο 5-5, 0-40.

Ο Alcaraz έμεινε στο ύψος του σε όλες αυτές τις στιγμές, σώζοντας συνολικά 7 break points. Στη συνέχεια απείλησε για 1η φορά στο 2ο σετ το σερβίς του Fils και στην 1η του ευκαιρία έκανε εκείνος το break, για να "κλέψει" το σετ μέσα από τα χέρια του Γάλλου!

Ούτε τότε πτοήθηκε ο Fils, που είχε νέες ευκαιρίες για να πάρει το ματς, αφού προηγήθηκε με 3-1 στο 3ο σετ, κάνοντας και πάλι καλύτερο ξεκίνημα.

Ο Alcaraz έπρεπε να βρει μια νέα ανατροπή και τη βρήκε, αφού κέρδισε τα 5 τελευταία games του αγώνα και με την τελική του αντεπίθεση πήρε τη σπουδαία νίκη, μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά.

Ήταν η 1η αναμέτρηση των δυο παικτών και δεν απογοήτευσε, με τον Alcaraz να λυγίζει τον Fils μετά από συναρπαστική μάχη και να παίρνει την 1η του πρόκριση στα ημιτελικά του Monte-Carlo. Θυμίζουμε πως μέχρι λίγες μέρες πριν δεν είχε ούτε νίκη στο συγκεκριμένο τουρνουά, τώρα απέχει 2 νίκες από την κατάκτηση του τίτλου.

Το πρώτο από τα δυο τελικά βήματα θα το κάνει ενάντια στον φιναλίστ του 2022 και συμπατριώτη του, Alejandro Davidovich Fokina, που έκανε ένα τέλειο ματς στον πρώτο προημιτελικό και συνέτριψε τον Alexei Popyrin με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots