3ος προημιτελικός σε Challenger για τον Σακελλαρίδη

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη εις βάρος του Moez Echargui και προκρίθηκε στους "8" καλύτερους του Challenger της Μόντενα στην Ιταλία.
Ο Σακελλαρίδης, Νο.423 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, επέστρεψε από σετ πίσω και νίκησε τον 32χρονο Moez Echargui από την Τυνησία, Νο.333 στον κόσμο, με 3-6, 6-3, 6-4.
Παρότι έχασε το 1ο σετ και απειλήθηκε με διπλό break point νωρίς στο 2ο, στο 3-6, 1-1, 15-40, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας στάθηκε στο ύψος του, κράτησε το σερβίς του και λίγο μετά έκανε και το break, για να περάσει μπροστά με 4-2.
Ο Echargui, που απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Αμερικανό Tristan Boyer, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.120 στην ΑΤΡ, μείωσε προσωρινά σε 4-3, αλλά ο Στέφανος βρήκε κι άλλο break και πήρε το 2ο σετ με 6-3.
Στο 3ο σετ οι δύο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break στα δύο πρώτα games, με τον Σακελλαρίδη να κάνει και δεύτερο break στο 7ο game (4-3), αποκτώντας σε κομβικό σημείο το πάνω χέρι. Δεν απειλήθηκε στο σερβίς του στα τελευταία games και "κλείδωσε" τη νίκη στο 10ο game, μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά.
Για 3η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε προημιτελικό Challenger διοργάνωσης ο Σακελλαρίδης, που ξεκίνησε από τα προκριματικά στη Μόντενα και έφτασε τις 4 διαδοχικές νίκες.
Και τις δύο προηγούμενες φορές, στη Zhuhai της Κίνας το 2023 και στο Κονσεψιόν της Χιλής το 2024, είχε προκριθεί και στα ημιτελικά.
Στον αυριανό προημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Βραζιλιάνο Thiago Seyboth Wild, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.129 στον κόσμο - πρώην Νο.58.
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.