Τενίστας τιμωρήθηκε με 20 χρόνια αποκλεισμού!
Αμείλικτη ήταν η ITIA, που ανακοίνωσε μια από τις πιο βαριές τιμωρίες στην ιστορία της, αποκλείοντας 26χρονο Γάλλο τενίστα για 20 χρόνια!
Ουσιαστικά η ITIA (International Tennis Integrity Agency) τελείωσε την καριέρα του Quentin Folliot, 26χρονου τενίστα από τη Γαλλία, με career high το Νο.488 της ΑΤΡ.
Ο Folliot, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2024, κρίθηκε ένοχος σε 27 κατηγορίες του προγράμματος αντιδιαφθοράς (Tennis Anti-Corruption Program).
Τιμωρήθηκε με 20 χρόνια αποκλεισμού από οποιαδήποτε δραστηριότητα συμπεριλαμβάνεται στο επαγγελματικό τένις, καθώς και με πρόστιμο 70.000 δολαρίων. Επίσης του ζητήθηκε να επιστρέψει παράνομες πληρωμές ύψους άνω των 44.000 δολαρίων.
French tennis player Quentin Folliot has been suspended for 20 years following 27 breaches of the Tennis Anti-Corruption Program.https://t.co/MqgnJkzYzE pic.twitter.com/gcnePIV3I9
— International Tennis Integrity Agency (@itia_tennis) December 11, 2025
Ο Folliot ήταν κεντρικό πρόσωπο δικτύου παικτών που έστηναν αγώνες. Ήταν ο 6ος παίκτης του συγκεκριμένου δικτύου που πιάστηκε και τιμωρήθηκε, μετά από τους Jaimee Floyd-Angele, Paul Valsecchi, Luc Fomba, Lucas Bouquet και Enzo Rimoli.
Ο αποκλεισμός του τέθηκε σε εφαρμογή στις 17 Μαΐου του 2024 και θα λήξει στις 16 Μαΐου 2044, υπό τν προϋπόθεση να έχει εξοφλήσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν. Μέχρι τότε, απαγορεύεται να συμμετέχει σε επαγγελματικό τουρνουά τένις ως παίκτης, ως προπονητής, ακόμα και ως θεατής.
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

