Ferrero: "Δεν αποκλείω να ξαναδουλέψω με τον Alcaraz - Έχω αρκετές προτάσεις"
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το ξαφνικό τέλος της συνεργασίας του με τον Carlos Alcaraz, ο Juan Carlos Ferrero δεν έκλεισε την πόρτα στο ενδεχόμενο της επιστροφής του στο μέλλον, αποκάλυψε πως ήδη έχει προτάσεις από άλλους παίκτες, ενώ απάντησε και στο αν θα προπονούσε τον Jannik Sinner.
Πριν μερικές ημέρες οι Alcaraz και Ferrero σόκαραν όλο τον τενιστικό κόσμο, ανακοινώνοντας το τέλος της συνεργασίας τους, μετά από 7 χρόνια πολλών επιτυχιών και στα οποία είχαν αναπτύξει μια οικογενειακή σχέση μεταξύ τους.
Ο 45χρονος Ισπανός τεχνικός, που είναι αναμφίβολα ο πιο περιζήτητος free agent αυτή τη στιγμή, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά τη μεγάλη είδηση της φετινής off-season, για τη Marca.
Αρχικά μοιράστηκε την οπτική του για το πως έγιναν τα πράγματα, λέγοντας πως και για εκείνον ήταν ξαφνικό, αφού μετά το Τορίνο υπήρχε η αίσθηση ότι δεν θα αλλάξει τίποτα το 2026.
"Όλα έδειχναν ότι θα συνεχίζαμε κανονικά. Είναι αλήθεια ότι όταν τελειώνει μια χρονιά πρέπει να εξεταστούν κάποια ζητήματα για το συμβόλαιο. Και, όπως σε κάθε νέο συμβόλαιο ενόψει της επόμενης χρονιάς, υπήρχαν κάποια κοινά σημεία και άλλα στα οποία δεν συμφωνούσαμε.
Στο περιβάλλον του Carlos, σκέφτονται το καλύτερο γι' αυτόν και εγώ από τη δική μου πλευρά σκέφτομαι το καλύτερο για μένα. Υπήρξαν κάποια θέματα στα οποία δεν συμφωνούσαμε. Θα μπορούσαμε να κάτσουμε και να τα συζητήσουμε για να βρούμε τη χρυσή τομή, αλλά τελικά δεν το κάναμε και αποφασίσαμε να μη συνεχίσουμε."
Επιβεβαίωσε επίσης πως δεν είναι μια απόφαση που πάρθηκε από τον ίδιο τον Alcaraz, καθώς είπε ότι δεν μίλησε απευθείας μαζί του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Δεν θεωρεί πάντως ότι θα τον επηρεάσει αρνητικά στη συνέχεια της καριέρας του, ειδικά τώρα, που έρχεται μια πολύ κρίσιμη εποχή, το πρώτο Grand Slam της χρονιάς στην Αυστραλία: "Σε τενιστικό επίπεδο, θεωρώ πως ο Carlos θα είναι σε θέση να το ξεπεράσει αυτό και να παίξει πολύ καλά στην Αυστραλία, ανεξαρτήτως συνθηκών. Ο Samuel τον γνωρίζει αρκετά καλά. Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί και απέκτησε μεγάλη εμπειρία τον τελευταίο χρόνο για να μπορέσει να σηκώσει το βάρος και να προπονήσει μόνος του τον Carlos."
Για την προσθήκη του Samu Lopez στην ομάδα το 2025, είπε: "Ήταν μια πολύ καλή χρονιά από πλευράς αποτελεσμάτων. Δεν τσακωθήκαμε ποτέ. Ο Samu (Lopez) έδωσε έναν νέο αέρα στην ομάδα και ήταν μια καλή χρονιά, όλοι μας πιστεύαμε ότι θα συνεχίζαμε όπως ήμασταν. Μετά έγινε ό,τι έγινε και χωρίσαμε τους δρόμους μας. Αρχικά όμως η ιδέα ήταν να συνεχίσουμε και γι' αυτό είχα πει και αυτά που είπα (μετά το ATP Finals)."
Γι' αυτά που γράφτηκαν, ότι οι οικονομικές του απαιτήσεις ήταν πολύ υψηλές, σχολίασε: "Από μικρός έχω αποδείξει ότι το οικονομικό δεν είναι το πιο σημαντικό για μένα. Έχει επικοινωνηθεί ότι ζητούσα πολλά και είναι αλήθεια πως κατά τα πρώτα χρόνια της συνεργασίας μας, οι άνθρωποι του Carlos ήταν πάντα πολύ γενναιόδωροι μαζί μου και μου προσέφεραν υψηλό ποσοστό από τα κέρδη του. Και το εκτιμώ αυτό. Προσπάθησα να καταστήσω σαφές πως τα χρήματα δεν ήταν ενα από τα προβλήματα, ούτε ο λόγος που βρισκόμουν στην ομάδα."
Γράφτηκε επίσης στα ισπανικά media ότι ο Ferrero είχε βάλει στους όρους του να κάνουν προετοιμασία στην ακαδημία του, στο Villena: "Δεν ισχύει αυτό. Τα τελευταία δύο χρόνια, καταλάβαμε πως ο Carlos ήθελε να περνάει περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Και εμείς ήμασταν αυτοί που έπρεπε να κάνουμε προσπάθεια και να προσαρμοστούμε. Προσφέραμε την ακαδημία ώστε να μπορεί να προπονείται όποτε χρειαζόταν, αλλά δεν ήταν ποτέ υποχρέωση να έρχεται. Ποτέ. Και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω."
Δεν έκρυψε πάντως, ότι κάποια φθορά υπήρξε μέσα στα χρόνια, και αυτός ήταν και ο λόγος που έφεραν τον Lopez στην ομάδα: "Η φθορά θα έρθει όταν περνάς τόσο χρόνο μαζί με κάποιον. Το να ταξιδεύεις και να περνάς τόσο χρόνο μακριά από το σπίτι σε εξαντλεί. Υποστηρίζαμε όμως πάντα ο ένας τον άλλον και ένας από τους λόγους που φέραμε τον Samu στην ομάδα ήταν να αποτρέψουμε τη διάβρωση της σχέσης μας."
Στο "καυτό" ερώτημα, για το αν θα ξαναδούλευε με τον Alcaraz, απάντησε: "Δεν κλείνω την πόρτα να ξαναδουλέψω με τον Carlos. Με τη σχέση που έχουμε, δεν θα ήταν λογικό να το κάνω. Θέλω να τα έχω καλά με την ομάδα του. Το ότι διαφωνήσαμε σε κάποια πράγματα, δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουμε να έχουμε καλές σχέσεις. Εύχομαι τα καλύτερα στον Carlos και πιστεύω πως έχει δυνατότητες να γίνει ο καλύτερος τενίστας στην ιστορία. Είναι κάτι που έχω ξαναπεί. Και μπορεί να μην βρίσκομαι πια την ομάδα, αλλά έχει γύρω του πολύ ικανούς ανθρώπους."
Στο αν θα δούλευε με τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, Jannik Sinner, είπε: "Θα ήταν κάτι που θα έπρεπε να σκεφτώ καλά. Αυτοί οι παίκτες είναι απίθανοι, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να σκεφτώ αν θα έλεγα ναι ή όχι. Τώρα περνάω μια δύσκολη φάση και ακόμα σκέφτομαι τον Carlos, δεν σκέφτομαι άλλους παίκτες."
Προτάσεις πάντως ήδη έχει δεχτεί από άλλους παίκτες: "Ναι, έχω δεχτεί προτάσεις. Θέλω όμως να είμαι ήρεμος και να μην έχω έντονα συναισθήματα. Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να απαντήσω στις προτάσεις."
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.


