ATP
Ρότερνταμ: Αποκλείστηκε στον 1ο γύρο ο Medvedev! (vids)

 
Ρότερνταμ: Αποκλείστηκε στον 1ο γύρο ο Medvedev! (vids)
© ABN AMRO Open
tn team Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2026 - 19:01

O Daniil Medvedev ηττήθηκε στην πρεμιέρα του στο Ρότερνταμ από τον Ugo Humbert και αποχαιρετάει πολύ νωρίς το ABN AMRO Open.

Μετά από ένα καλό ξεκίνημα στη νέα χρονιά από την Αυστραλία, όπου κέρδισε τους 8 από τους 9 πρώτους αγώνες του στη σεζόν και κατέκτησε και τον τίτλο στο Μπρίσμπεϊν, επέστρεψαν οι πρόωροι αποκλεισμοί για τον Daniil Medvedev.

Ο 29χρονος Ρώσος, Νο.4 στο ταμπλό του Ρότερνταμ και Νο.11 στον κόσμο, ηττήθηκε στο πρώτο του παιχνίδι για φέτος στα indoors από τον Ugo Humbert με 7-6 (4), 3-6, 6-3 και μένει εκτός με το καλημέρα στο 500άρι τουρνουά.

Βεβαίως δεν ήταν καθόλου εύκολη η αποστολή του πρώην Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, που ενώ είχε το μοναδικό break point στο 1ο σετ, δεν το αξιοποίησε, έχασε το tie-break με 7-4 αργότερα και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 3-0 και διατήρησε τον έλεγχο έως το τέλος του, ενώ στο 3ο σετ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί ξανά, αφού είχε τριπλό break point στο 1-1, 0-40.

Ο Γάλλος άντεξε και έσβησε όλα τα break point, στο turning point του αγώνα, αφού στο αμέσως επόμενο game έκανε εκείνος break  προηγήθηκε με 3-1. Στο 7ο game επέστρεψε και πάλι από το 0-40 ο Humbert, κράτησε ξανά το σερβίς του και τελικά ολοκλήρωσε το παιχνίδι στο 9ο game, μετά από 2 ώρες και 22 λεπτά ενός πολύ κλειστού ματς.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Humbert έχει κερδίσει πλέον 4 φορές τον Medvedev, σε 5 αναμετρήσεις (4-1).

Στη φάση των "16" του Ρότερνταμ, ο Γάλλος θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Marton Fucsovics και Guy Den Ouden.

Στο μεταξύ, στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Cameron Norrie, Νο.6 στο ταμπλό, που κέρδισε τον Roberto Bautista Agut με 7-6 (3), 6-1. Στον 2ο γύρο ο Norrie θα συναντήσει είτε τον Valentin Royer, είτε τον Christopher O'Connell.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots