ATP
Νικηφόρα επιστροφή για Draper, χρειάστηκε 6 m.p. o Felix (vids)

 
Νικηφόρα επιστροφή για Draper, χρειάστηκε 6 m.p. o Felix (vids)
© Dubai Tennis Championships
tn team Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2026 - 22:46

O Jack Draper επέστρεψε στα τουρνουά μετά από 7 μήνες και συνδύασε με νίκη την επιστροφή αυτή στο Ντουμπάι. Νίκη και για τον Felix Auger-Aliassime, που χρειάστηκε το 6ο του match point.

Ο Draper, No.15 στον κόσμο και πρώην Νο.4, στον πρώτο του αγώνα σε τουρνουά μετά από το US Open, επικράτησε του Quentin Halys με 7-6 (8), 6-3, δείχνοντας πως είναι σε αρκετά καλή κατάσταση μετά τη μεγάλη απουσία του.

Ο 24χρονος Βρετανός, ο οποίος είχε δώσει κι έναν αγώνα για το Davis Cup στις αρχές του μήνα, έσβησε 3 set points στο 1ο σετ, πριν το κατακτήσει σε ένα πολύ αμφίρροπο tie-break με 10-8.

Στο 2ο σετ έκανε το μοναδικό break από νωρίς, προηγήθηκε με 4-1 και χωρίς να απειληθεί το σερβίς του έφτασε στο "κλείδωμα" της νίκης στο 6-3.

Στον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships, o Draper θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Fabian Marozsan και Arthur Rinderknech.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Felix Auger-Aliassime, Νο.1 στο ταμπλό, που χρειάστηκε 6 match points μέχρι να λυγίσει τον Zhizhen Zhang, με 6-3, 7-6 (4).

Τα 5 χαμένα match points του Καναδού ήταν πριν το tie-break, 2 στο 4-5 του 2ου σετ και 3 στο 5-6, όλα στο σερβίς του Zhang. Ο Κινέζος αθλητής κατάφερε να τα σβήσει, αλλά ο Felix δεν επηρεάστηκε και πήρε το ματς στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-4.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Giovanni Mpetshi Perricard, που νωρίτερα είχε επικρατήσει δύσκολα του Moez Echargui με 7-6 (3) 6-7 (3), 7-6 (4).

Στον 2ο γύρο θυμίζουμε πέρασε και ο Stan Wawrinka, που απέκλεισε τον Ben Hassan.

Τα highlights της ημέρας:

Tennis shots