Ο Shapovalov "λύγισε" τον Sinner (vid)

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov
tennisnews team Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 - 15:52

Ο Denis Shapovalov έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Jannik Sinner μετά από 5 σετ και πήρε τη νίκη σε μια μάχη βγαλμένη από το... μέλλον!

Ήταν ένα πολύ σπουδαίο ματς, όπως αναμενόταν, με τον Shapovalov να επικρατεί του εξαιρετικού Sinner με 3-6, 6-3, 6-2, 4-6, 6-4, μετά από 3 ώρες και 55 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης.

Ο Shapovalov ήταν πολύ επιθετικός και εντυπωσιακός, πετυχαίνοντας 62 winners, έκανε όμως και 71 αβίαστα λάθη. Ο Sinner από τη δική του μεριά, ο οποίος ξεκίνησε δυνατότερα το παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο break του στο 1ο σετ, είχε απολογισμό 26 winners και 44 αβίαστα λάθη.

Ο Sinner από ένα σημείο κι έπειτα είχε εναντίον του και την αυξημένη κόπωση, καθώς είχε πολύ βαρύ πρόγραμμα τις προηγούμενες ημέρες. Μόλις χθες, έπαιξε στον τελικό του Great Ocean Road Open, όπου κατέκτησε τον τίτλο, ενώ είχε δώσει έναν εξαντλητικό αγώνα με τον Karen Khachanov στα ημιτελικά το Σάββατο και την Παρασκευή είχε δώσει δυο αγώνες!

Συνεπώς, αυτός ήταν ο 5ος αγώνας που έδωσε στις τελευταίες 4 ημέρες και ήταν μεγαλος άθλος που κατάφερε να τον πάει σε 5ο σετ, ανατρέποντας το 1-3 στο 4ο σετ, σε ένα σημείο που ο Shapovalov έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Παρόλα αυτά ο 19χρονος Ιταλός πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, στο 5ο σετ όμως ο Shapovalov κατάφερε να κάνει ένα γρήγορο break και να μείνει μπροστά ως το τέλος, σώζοντας και 2 break points. Ένα στο 4ο game, πριν κάνει το 3-1, και ένα στο 10ο game, στο οποίο έχασε match point και μετά έπρεπε να σβήσει ένα break point του Sinner, για να δημιουργήσει και 2ο match point, το οποίο αξιοποίησε για να βάλει τέλος στον αγώνα.

Με τη νίκη αυτή, ο Shapovalov σταμάτησε και το σερί 10 διαδοχικών νικών που είχε ο Sinner στο tour.

Στον 2ο γύρο του Australian Open, o Shapovalov θα αντιμετωπίσει τον Bernard Tomic, που κατάφερε να μπει στο τουρνουά μέσα από τα προκριματικά και σήμερα πέρασε το εμπόδιο του Yuichi Sugita, μετά την εγκατάλειψη του Ιάπωνα λόγω τραυματισμού στα μέσα του 3ου σετ (3-6, 6-1, 4-1).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots