Ξεκίνησε την εκστρατεία για το 25ο ο Nole (vids)

Με νίκη συνδύασε την πρεμιέρα του στο 20ό Australian Open της καριέρας του o Novak Djokovic, που έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου και ταλαντούχου Nishesh Basavareddy στα 4 σετ.
Ο Djokovic έχασε το 1ο του σετ στο φετινό Australian Open - κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει και σε κερδισμένα του major - αλλά πάτησε το γκάζι στη συνέχεια και νίκησε τον Basavareddy με 4-6, 6-3, 6-4, 6-1.
Αυτή ήταν η 95η νίκη του θρυλικού Σέρβου τενίστα στο Australian Open, όπου διεκδικεί τον 11ο τίτλο του, αλλά και τον 25ο συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση.
Ο Basavareddy, ο οποίος μερικές εβδομάδες πριν συμμετείχε στο Next Gen ATP Finals, έκανε μια αξιότιμη προσπάθεια και ειδικά στο 1ο σετ το επίπεδό του ήταν πολύ υψηλό, ξαφνιάζοντας ενδεχομένως ακόμα και τον Djokovic.
Σβήνοντας και τα 3 break points που αντιμετώπισε στο δικό του σερβίς και κάνοντας το μοναδικό break στο 7ο game (4-3), ο 19χρονος Αμερικανός κατόρθωσε να προηγηθεί με 6-4 και να έχει να λέει και στα εγγόνια του, πως κατέκτησε σετ απέναντι στον Djokovic στη Rod Laver Arena.
Η πίεση από την πλευρά του Djokovic ωστόσο άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο έντονη, όπως άλλωστε αναμενόταν. Ο Σέρβος, που δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο γι' αυτό και έχει φτάσει έως εδώ στην καριέρα του, έκανε το πρώτο του break και κατέκτησε τα 3 τελευταία games του 2ου σετ, για να το πάρει με 6-3 και να το πανηγυρίσει δεόντως.
Pumped.@DjokerNole • #AusOpen • #AO2025 pic.twitter.com/uGdEaghNdg
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 13, 2025
Ο Basavareddy δεν έχει παραστάσεις σ' αυτό το επίπεδο και από το τέλος του 2ου σετ, ακόμα περισσότερο στις αρχές του 3ου, αντιμετώπισε και κάποιες κράμπες. Ο Djokovic πήρε αμέσως τον έλεγχο στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0 και φρόντισε να διατηρήσει τη διαφορά του break μέχρι το τέλος.
Και στο 4ο σετ πήρε κατευθείαν τον έλεγχο ο Nole, που προηγήθηκε με 2-0 και έκανε και δεύτερο break, για να φτάσει στο 5-1. Έκλεισε το ματς στο 8ο game μ' έναν άσο, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες αγώνα.
The Djoker seals it with an ace ?@DjokerNole progresses into the second round once again in Melbourne! ?@wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis • #AusOpen • #AO2025 pic.twitter.com/WGILyMTzh2
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 13, 2025
Αυτή ήταν η 378η νίκη του Djokovic σε Grand Slam διοργάνωση (378-51), με τον Nole να ξεκινάει μια ακόμα εκστρατεία προς έναν ιστορικό τίτλο, έχοντας στο πλευρό του για πρώτη φορά και τον Andy Murray.
Στον 2ο γύρο του πιο πετυχημένου του Grand Slam, o Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον Πορτογάλο qualifier Jaime Faria, που στην πρώτη του εμφάνιση ever σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, επικράτησε του Pavel Kotov με 6-1, 6-1, 7-5.
Media
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.