Ντεμπούτο με Top 10 νίκη για τον 18χρονο Fonseca! (vids)

O Joao Fonseca συνδύασε το ντεμπούτο του σε Grand Slam διοργανώσεις με την 1η του Top 10 νίκη, αφού απέκλεισε τον Andrey Rublev με ένα εντυπωσιακό 3-0 σετ, για να φτάσει τις 14 σερί νίκες στο tour!
Συνεχίζει να εντυπωσιάζει στη Μελβούρνη ο 18χρονος Joao Fonseca, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα έχασε μόλις 12 games στα προκριματικά του Australian Open και σήμερα, στο ντεμπούτο του σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, δεν έχασε σετ ούτε από τον Andrey Rublev!
Ο νεαρός Βραζιλιάνος κέρδισε συγκεκριμένα το Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης με 7-6 (1), 6-3, 7-6 (5), δίνοντας μια σπουδαία παράσταση στην κατάμεστη Margaret Court Arena, αλλά και μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές.
No. Holding. Back ?
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 14, 2025
Full throttle tennis from Joao Fonseca ??@wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis • #AusOpen • #AO2025 pic.twitter.com/waZQX0TAIs
Στον τρομερό αγώνα του, είχε 51 winners (έναντι 33 του Rublev) και 32 αβίαστα λάθη, πέτυχε 14 άσους και ήταν τρομερά ψύχραιμος στα πιο κρίσιμα σημεία, ενώ παράλληλα έπαιξε και πολύ επιθετικά, παίρνοντας το ρίσκο και βγαίνοντας δικαιωμένος από αυτό.
Στο 1ο σετ ήταν ο μόνος παίκτης που αντιμετώπισε break point, στο 8ο game συγκεκριμένα (3-4, 40-Α), το έσβησε όμως και στο tie-break ήταν ακαταμάχητος, για να επιβληθεί με 7-1 του Ρώσου.
Extraordinary.
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 14, 2025
Joao Fonseca's forehand is something else ?@wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis • #AusOpen • #AO2025 pic.twitter.com/yckdeon9x2
Αμέσως μετά απ' αυτό έκανε το πρώτο break στο ματς και πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα με 3-0 στο 2ο σετ, το οποίο διατήρησε ως το τέλος του.
Στο 3ο σετ κατάφερε να κάνει και ανατροπή ο νεαρός Βραζιλιάνος, που ήταν πίσω με 1-3, αλλά ισοφάρισε άμεσα σε 3-3. Και αυτό το σετ πήγε σε tie-break, με τον Rublev να επιστρέφει από το 0-4 και το 3-5 για να κάνει το 5-5, αλλά τον Fonseca να μένει ψύχραιμος, να φτάνει στο match point και να το αξιοποιεί με ένα τρομερό forehand στην ευθεία, για να υπογράψει τη νίκη του με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.
A ⭐️ is born.
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 14, 2025
Brazil have a new Fenômeno and his name is Joao Fonseca!
The 18-year-old qualifier beats No.9 seed Andrey Rublev 7-6(1) 6-3 7-6(5)@wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis • #AusOpen • #AO2025 pic.twitter.com/lBYZunZEcq
Ήταν η 14η διαδοχική νίκη για τον Fonseca, που ανεβαίνει συνεχώς στην κατάταξη. Τώρα βρίσκεται στο Νο.112, αλλά με τη σημερινή του νίκη είναι εντός του Top 100 στο live-ranking της ATP (στο Νο.98 συγκεκριμένα).
Πριν τη Μελβούρνη, είχε κατακτήσει το Challenger στην Καμπέρα της Αυστραλίας ο 18χρονος, ενώ στο τέλος της προηγούμενης σεζόν είχε κερδίσει το Next Gen ATP Finals στη Σαουδική Αραβία, όπου προκρίθηκε τελευταίος μάλιστα, από την 8η θέση του Race!
Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τον Βραζιλιάνο τενίστα, που στον 2ο γύρο της Μελβούρνης θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Sonego, τον οποίο είχε κερδίσει ήδη μια φορά πέρσι στο Βουκουρέστι. Ο Sonego απέκλεισε τον κάτοχο 3 Grand Slam τίτλων, Stan Wawrinka, με 6-4, 5-7, 7-5, 7-5.
Στα άλλα παιχνίδια που έγιναν στο night session της Τρίτης, ο Corentin Moutet έβγαλε εκτός το Νο.25 του ταμπλό, Alexei Popyrin, με 4-6, 6-3, 6-4, 6-4, και θα παίξει στη συνέχεια με τον qualifier Mitchell Krueger, που απέκλεισε έναν άλλον Αυστραλό, τον Rinky Hijikata, με 6-4, 6-4, 6-3.
Ο Alex De Minaur καθάρισε με 6-1, 7-5, 6-4 τον Botic Van De Zandschulp και θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον 23χρονο Αμερικανό Tristan Boyer, που επίσης στο ντεμπούτο σε Slam κέρδισε τον Federico Coria με 6-3, 6-7 (3), 4-6, 7-5, 6-1.
Τέλος, ο Lorenzo Musetti πήρε το ιταλικό ντέρμπι με τον Matteo Arnaldi με 7-6 (4), 4-6, 7-6 (5), 6-3 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Denis Shapovalov, που επικράτησε του Roberto Bautista Agut με 3-6, 6-4, 6-4, 7-6 (10-8).
Media
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.