Δεν είχε χρόνο για χάσιμο ο Alcaraz (vids)

 
Δεν είχε χρόνο για χάσιμο ο Alcaraz (vids)
© ITF Tennis
tn team Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 17:17

O Carlos Alcaraz ξεμπέρδεψε μέσα σε 90 λεπτά με τον Roman Safiullin και μπήκε στα προημιτελικά του μονού στο Παρίσι χωρίς να δαπανήσει πολύτιμη ενέργεια, αφού το βράδυ θα παίξει και στο διπλό με τον Rafael Nadal.

Δεν είχε χρόνο για χάσιμο ο 21χρονος Ισπανός, ο οποίος τελείωσε με τον Safiullin σε 1,5 ώρα, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-2 στο Suzanne Lenglen.

Ο κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων μπήκε απ' την αρχή δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με double break στο 3-0. Ο Safiullin μείωσε σε 3-2, αλλά ο Ισπανός κράτησε τη διαφορά στο ένα break έως το τέλος και έκλεισε το σετ στο 10ο game.

Και στο 2ο σετ ξεκίνησε με break o Alcaraz, που είχε ευκαιρίες για να φτάσει σε 2ο break και τελικά το πέτυχε στο 7ο game, για να κάνει το 5-2 και να σερβίρει επιτυχώς για τη νίκη στο 6-2.

Ο Alcaraz, ο οποίος διεκδικεί τον 3ο συνεχόμενο μεγάλο τίτλο του μετά το Roland Garros και το Wimbledon, θα παίξει στα προημιτελικά του μονού με τον Tommy Paul, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Πάντα προκαλεί πονοκέφαλο στον Ισπανό ο Paul, ο οποίος νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Corentin Moutet με 7-6 (5), 6-3. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Alcaraz προηγείται του Αμερικανού με 3-2, χάρη στην πρόσφατη επικράτησή του με 3-1 σετ στα προημιτελικά του Wimbledon.

Μετά την πετυχημένη αποστολή του στο Suzanne Lenglen, o Alcaraz θα αγωνιστεί και στο Philippe Chatrier σε λίγες ώρες (20:00 ώρα Ελλάδας), για το διπλό. Μαζί με τον Rafael Nadal θα αντιμετωπίσουν τους Αμερικανούς Austin Krajicek και Rajeev Ram, διεκδικώντας την είσοδό τους στα ημιτελικά του ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots