4άδα ο Auger-Aliassime, έβγαλε νοκ-άουτ και τον Ruud

 
4άδα ο Auger-Aliassime, έβγαλε νοκ-άουτ και τον Ruud
© ITF Tennis
tn team Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 - 20:57

Μετά τον Daniil Medvedev, o Felix Auger-Aliassime έριξε στο καναβάτσο και τον Casper Ruud, για να μπει στη ζώνη των μεταλλίων!

Ο Auger-Aliassime επικράτησε του Ruud με 6-4, 6-7 (8), 6-3 σε ένα γεμάτο ματς που πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια.

Παρότι προηγήθηκε με 6-4, 2-0 και είχε και τριπλό break point στο 4-4, 0-40 του 2ου σετ, ο Auger-Aliassime αναγκάστηκε να παίξει και 3ο σετ απέναντι στον πολύ μαχητικό Ruud, που έσβησε match point στο tie-break και το κατέκτησε με 10-8!

Ο 23χρονος Καναδός πάντως δεν πτοήθηκε και ξεκίνησε καλύτερα στο 3ο σετ, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 3-0. Δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο στο 3ο σετ και παρότι είχε χαμένο match point και στο 8ο game, "σφράγισε" τελικά τη νίκη στο 9ο game, στο 3ο του match point συνολικά, έπειτα από 2 ώρες και 47 λεπτά αγώνα.

Ο Auger-Aliassime κάνει ένα εξαιρετικό τουρνουά και θα είναι στη ζώνη των μεταλλίων, έχοντας βέβαια μια πολύ δύσκολη αποστολή μπροστά του.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή του Roland Garros και του Wimbledon, Carlos Alcaraz, που νωρίτερα κέρδισε τον Tommy Paul με 2-0 σετ. Στα μεταξύ τους παιχνίδια οι δυο τους είναι ισόπαλοι στο 3-3, ωστόσο ο Ισπανός έχει κερδίσει τις 3 τελευταίες συναντήσεις τους, με τον Καναδό να έχει την τελευταία του νίκη από το 2022.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots