Με επίδειξη δύναμης στον τελικό ο Alcaraz! (vid)

 
Με επίδειξη δύναμης στον τελικό ο Alcaraz! (vid)
© ITF Tennis
tn team Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 - 15:57

O Carlos Alcaraz απώλεσε μόλις 2 games από τον Felix Auger-Aliassime, μπαίνοντας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά! Θα γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που θα παίξει σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στο μονό ανδρών!

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον πρώτο ημιτελικό του Παρισιού ο Carlos Alcaraz, ο οποίος συνέτριψε τον Auger-Aliassime με 6-1, 6-1 και πήρε σε 75 λεπτά το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο 21χρονος Ισπανός κέρδισε τους 17 από τους 21 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 10 από τους 15 στα δεύτερα, δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του κανένα break point, ενώ αξιοποίησε τις 5 από τις 9 δικές του ευκαιρίες για break, για να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση σ' αυτή τη νίκη.

Είναι το ντεμπούτο του Alcaraz σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θα έχει σίγουρα ένα μετάλλιο, καθώς και τη μεγάλη ευκαιρία να συνδυάσει το ντεμπούτο του με ένα χρυσό.

Θα είναι επίσης ο νεότερος παίκτης από το 1988, όταν και επέστρεψε το τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα βρεθεί σε τελικό μονού ανδρών.

Θυμίζουμε πως διεκδικεί τον 3ο συνεχόμενο μεγάλο τίτλο του, μετά από το Roland Garros και το Wimbledon.

Θα περιμένει τον άλλον ημιτελικό, μεταξύ του Novak Djokovic και του Lorenzo Musetti, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots