Πιο κοντά από ποτέ στο χρυσό ο Djokovic!

 
Πιο κοντά από ποτέ στο χρυσό ο Djokovic!
© ITF Tennis
tn team Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 - 22:00

O Novak Djokovic κέρδισε για μια ακόμα φορά τον Lorenzo Musetti και μετά από 3 χαμένους ημιτελικούς, προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων!

Πιο κοντά από ποτέ στο χρυσό μετάλλιο βρίσκεται ο Novak Djokovic, ο οποίος επιβλήθηκε του Lorenzo Musetti με 6-4, 6-2 και χρειάζεται μια ακόμα νίκη για να συμπληρώσει την καριέρα του με το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που του λείπει.

O Djokovic έδειξε πως τελικά το πρόβλημα με το γόνατο χθες δεν ήταν κάτι σοβαρό και επανήλθε δριμύτερος στο court, για να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα απέναντι στον Musetti.

Ο Ιταλός κατάφερε να παλέψει επί ίσοις όροις με τον Σέρβο για σχεδόν ολόκληρο το 1ο σετ, όπου το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό. Ο Djokovic έσωσε το πρώτο break point για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 2-1, ενώ στο επόμενο game o Musetti επέστρεψε από το 0-40 και έσωσε συνολικά 4 break points, για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Μέχρι το 4-4 όλα ήταν ισορροπημένα, όταν σέρβιρε όμως στο 10o game ο Musetti δεν μπόρεσε να κάνει το 5-5, παρότι ήταν μπροστά με 40-0 και λίγες στιγμές χαλάρωσης τον έκαναν να δεχτεί το πρώτο break και να χάσει το σετ με 6-4.

Το σημείο αυτό, στο οποίο το 4-5, 40-0 μετατράπηκε σε break και 4-6, άλλαξε όλο το παιχνίδι, με τον Musetti να χάνεται τελείως στο 2ο σετ, παρότι προηγήθηκε 2 φορές με break, στο 1-0 και στο 2-1.

Ο Djokovic αντιμετώπισε κάποια προβλήματα από το σερβίς στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όμως απάντησε και στα 2 break που δέχτηκε αμέσως κι έτσι το σετ άνοιξε με 4 διαδοχικά break για το 2-2. Ο Σέρβος βρήκε ξανά το σερβίς του και έγινε ο 1ος παίκτης που το κράτησε στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 3-2, με τον Musetti να συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Δεν κράτησε ούτε μια φορά το σερβίς του ο Ιταλός, που έκανε συνολικά ένα κακό 2ο σετ και ο Djokovic κέρδισε τα 5 τελευταία games του ματς, για να φτάσει από το 1-2 στο 6-2 και να ολοκληρώσει τον ημιτελικό σε 1 ώρα και 50 λεπτά.

Έπεσε στο έδαφος πανηγυρίζοντας σαν κούπα αυτό το μετάλλιο που εξασφάλισε ο Novak, είτε θα είναι το χρυσό, είτε το αργυρό. Είναι η 1η φορά που φτάνει πάντως τόσο κοντά στο χρυσό, αφού στους προηγούμενους 3 ημιτελικούς που έπαιξε σε Ολυμπιακούς, είχε ηττηθεί. 

Στον τελικό της Κυριακής θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή ενάντια στον Carlos Alcaraz, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από το χρυσό και θα τα δώσει όλα.

Θα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μεγάλος τελικός που θα παίξουν Djokovic και Alcaraz, λίγες εβδομάδες μετά την εμφατική νίκη του Ισπανού με 3-0 σετ στον τελικό του Wimbledon.

Συνολικά θα είναι η 6η φορά που θα αναμετρηθούν οι 2 τους, μετρώντας αμφότεροι από 3 νίκες σ' ένα από τα μεγάλα rivalry των τελευταίων 2 ετών, αφού ήδη έχουν αναμετρηθεί σε 2 τελικούς Grand Slam, την ώρα που όλα τα παιχνίδια τους είναι τελικοί και ημιτελικοί σε μεγάλα τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots