H Τσεχία κέρδισε το πρώτο χρυσό στο Παρίσι

 
H Τσεχία κέρδισε το πρώτο χρυσό στο Παρίσι
© ITF Tennis
tn team Σάββατο, 03 Αυγούστου 2024 - 0:12

Η Katerina Siniakova και ο Tomas Machac αναδείχθηκαν νικητές στο μικτό διπλό του Παρισιού κι έτσι η Τσεχία κέρδισε το πρώτο χρυσό στο τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Στον τελικό του μικτού, η Siniakova και ο Machac επικράτησαν της κινεζικής ομάδας της Xinyu Wang και του Zhizhen Zhang με 6-2, 5-7, 10-8.

Οι Τσέχοι επικράτησαν εύκολα στο 1ο σετ, όμως με ένα break στο τέλος του 2ου οι Κινέζοι έβαλαν φωτιά στο ματς και μάλιστα προηγήθηκαν στη συνέχεια με 3-0 στο match tie-break.

Οι Siniakova και Machac ανέκαμψαν άμεσα για το 3-3 και από εκεί και πέρα οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, μέχρι το 8-8. Κάπου εκεί ήρθε το κρίσιμο mini-break που έδωσε στην ομάδα της Τσεχίας match point στο σερβίς της και δεν το άφησε αναξιοποίητο, για να κάνει το τελικό 10-8.

Για την πολύ έμπειρη στα ομαδικά event Siniakova, αυτό ήταν το δεύτερο χρυσό, αφού είχε κερδίσει το διπλό γυναικών το 2021 στο Τόκιο. Για τον Machac ήταν το ντεμπούτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα για τον 23χρονο, που κέρδισε ένα χρυσό και αύριο θα παίξει για το χάλκινο στο διπλό ανδρών.

Αυτό επίσης ήταν το 1ο χρυσό που κέρδισε στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες η αποστολή της Τσεχίας στο Παρίσι, η οποία έχει και 1 χάλκινο στην ξιφασκία.

Το αργυρό προφανώς στο μικτό του τένις πήγε στην Κίνα, ενώ το χάλκινο πήγε στον Καναδά, αφού νωρίτερα η Gabriela Dabrowski και ο Felix Auger-Aliassime νίκησαν το ολλανδικό δίδυμο των Demi Schuurs και Wesley Koolhof με 6-3, 7-6 (2).

Και για τους δυο Καναδούς ήταν το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, με τον Auger-Aliassime να διεκδικεί και ένα ακόμα χάλκινο αύριο στο μονό, αφού θα παίξει στον μικρό τελικό με τον Lorenzo Musetti.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots