Ο Musetti λύγισε τον Auger-Aliassime και πήρε το χάλκινο

 
Ο Musetti λύγισε τον Auger-Aliassime και πήρε το χάλκινο
© ITF Tennis
tn team Σάββατο, 03 Αυγούστου 2024 - 22:21

O Lorenzo Musetti έκαμψε την αντίσταση του Felix Auger-Aliassime μετά από μάχη και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μονό ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μετά από ένα κλειστό ματς 2 ωρών και 15 λεπτών, ο Musetti επικράτησε του Auger-Aliassime με 6-4, 1-6, 6-3 και πήρε την 3η θέση στο ολυμπιακό τουρνουά.

Ο Musetti "χτύπησε" πρώτος στο 1ο σετ και προηγήθηκε με 2-0. O Auger-Aliassime ισοφάρισε στο 8ο game κάνοντας το break back, όμως η χαρά του δεν κράτησε πολύ, με τον Musetti να ανακτά αμέσως το προβάδισμα, κάνοντας νέο break στο 9ο game για το 5-4. Με love service game έκλεισε το σετ ο Ιταλός, κάνοντας το 6-4.

Ο Auger-Aliassime ανταποκρίθηκε καλά, κερδίζοντας τα 3 πρώτα games στο 2ο σετ. Έκανε και δεύτερο break στο 6ο game (5-1), για να διαμορφώσει πολύ γρήγορα το 6-1 και να στείλει τον μικρό τελικό σε 3ο σετ.

Εκεί ο Musetti ήταν καλύτερος και δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point. Στο 4ο game είχε 2 χαμένες ευκαιρίες για break, με το break να έρχεται τελικά στο 8ο game (5-3).

O Musetti έκανε το ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες αυτή τη χρονιά και κέρδισε ένα μετάλλιο για τη χώρα του. Θα είναι το δεύτερο ιταλικό μετάλλιο στο τένις, αφού αύριο θα παίξουν στον τελικό του διπλού γυναικών οι Sara Errani και Jasmine Paolini (κόντρα στις Mirra Andreeva και Diana Shnaider).

Αύριο ολοκληρώνεται το ολυμπιακό τουρνουά, με τον τελικό του μονού ανδρών, ανάμεσα στον Novak Djokovic και τον Carlos Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots