Στη 2η εβδομάδα και η Serena (vid)

 
Serena Williams
Serena Williams © Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 - 19:15

H Serena Williams προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια στη δεύτερη εβδομάδα του Roland Garros, χάρη στην πολύ καλή εμφάνισή της απέναντι στην Danielle Collins.

Η 39χρονη Αμερικανίδα, 23 φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam, επιβλήθηκε της Collins με 6-4, 6-4 και πήρε σε 85 λεπτά την πρόκριση για τις "16" καλύτερες του Roland Garros.

Από το 2018 είχε να βρεθεί τόσο μακριά στο Παρίσι η Serena, η οποία θα διεκδικήσει στον επόμενο αγώνα της την πρώτη πρόκρισή της στα προημιτελικά του τουρνουά μετά από 5 χρόνια, από το 2016, όταν ήταν φιναλίστ.

Η Serena έπαιξε και σήμερα πολύ καλό τένις, πετυχαίνοντας 22 winners και κάνοντας 20 αβίαστα λάθη. Έχασε 2 φορές το σερβίς της, αλλά "έσπασε" 4 φορές το σερβίς της συμπατριώτισσάς της, για να την κερδίσει "καθαρά", χωρίς να χρειαστεί να παίξει επιπλέον σετ.

Στο 1ο σετ η Serena ήταν πίσω με 1-2 και με 2-3, έκανε όμως το πρώτο break της αναμέτρησης και πέρασε μπροστά με 5-3. Είχε ένα set point για το 6-3, αλλά τελικά η Collins μείωσε σε 5-4 και η Serena έπρεπε να σερβίρει για το σετ, κάτι που έκανε με επιτυχία στο 10ο game.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με ένα break της Serena, που έδειχνε να έχει ανεβάσει ταχύτητα, όμως η Collins απάντησε με ένα σερί τεσσάρων κερδισμένων games, που την έβαλε μπροστά με 4-1. Σε εκείνο το σημείο η Serena κατάφερε και πάλι να ανεβάσει την απόδοσή της κι έτσι απέφυγε το 3ο σετ, κερδίζοντας τα 5 επόμενα - και τελευταία - games του παιχνιδιού.

Για 13η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Roland Garros η Serena, η οποία βελτίωσε το ρεκόρ της στο παρισινό Slam στο 69-13 νίκες και γενικά στα Grand Slams στο 365-52 νίκες.

Την Κυριακή, θα αντιμετωπίσει την Elena Rybakina, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε την Elena Vesnina με 6-1, 6-4 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στη 16άδα ενός Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots