Ισοπεδωτικός Alcaraz, άργησε να αντιδράσει ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Ισοπεδωτικός Alcaraz, άργησε να αντιδράσει ο Τσιτσιπάς (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - 23:45

Ο Carlos Alcaraz ήταν ισοπεδωτικός και επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά για να μπει στα ημιτελικά του Roland Garros με πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Πήγε για απίθανη ανατροπή στο 3ο σετ ο Στέφανος, που έσβησε και 5 match points, αλλά αντέδρασε πολύ αργά.

Ο Carlos Alcaraz ήταν εξωπραγματικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έφτασε σε μια εμφατική νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά στο Παρίσι με 6-2, 6-1, 7-6 (5), για να μπει στην ημιτελική φάση του Roland Garros για 1η φορά στην καριέρα του.

Ο 20χρονος Ισπανός, ο οποίος έχει πλέον κερδίσει 5 φορές τον Τσιτσιπά σε ισάριθμες συναντήσεις, κυριάρχησε κατά κράτος στα πρώτα 2 σετ και λίγο έλειψε να πάρει εξίσου επιβλητικά και το 3ο, με τον Τσιτσιπά να κάνει μια τρομερή προσπάθεια και να επιστρέφει από το 2-5, 15-40, για να το στείλει στο tie-break!

Πιο αναλυτικά, ο Στέφανος έμοιαζε αβοήθητος στο court για 2,5 περίπου σετ, με τον Alcaraz να κυριαρχεί κατά κράτος σε όλα τα επίπεδα. Ο Ισπανός μπήκε "φουριόζος" στο ματς, ήταν προσηλωμένος στο πλάνο του και γνώριζε πάρα πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει, ενώ κατάφερε με τα πολύ επιθετικά του χτυπήματα να βγάλει τελείως τον Στέφανο έξω από τα νερά του.

Στα πρώτα 2 σετ ο 20χρονος είχε πετύχει 20 winners και είχε κάνει μόλις 7 αβίαστα λάθη, με τα αντίστοιχα νούμερα του Τσιτσιπά να είναι 10 και 19. Παράλληλα, ο Alcaraz δεν είχε αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα από τη γραμμή του σερβίς, ενώ "έσπασε" τον Στέφανο 2 φορές στο 1ο σετ και 3 στο 2ο. 

Παρόμοια ξεκίνησε και το 3ο σετ, με τον Alcaraz να το ανοίγει με break και να προηγείται από νωρίς με 3-0. Ο Στέφανος πήγε για 1η φορά ένα service game του Ισπανού σε 40-40 στο 7ο game, αλλά ο Alcaraz αποκρίθηκε με 2 μεγάλα σερβίς, για να το πάρει και αυτό και να κάνει το υπέρ του 5-2.

Στο επόμενο game o Ισπανός είχε την ευκαιρία να κλείσει τον προημιτελικό μόλις σε 100 λεπτά και με 5 χαμένα games, αφού είχε διπλό match point στο 2-5, 15-40.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να αντιδράσει και να ξεσηκώσει τον κόσμο στο Philippe Chatrier, δίνοντας άλλη πνοή στο παιχνίδι. Στο επόμενο game, όταν ο Alcaraz σέρβιρε για την πρόκριση, ο Τσιτσιπάς έφτασε για 1η φορά στο ματς σε break points (15-40) και αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του για να κάνει το μεγάλο break που τον έβαλε ξανά στο σετ.

Στο 10ο game αντιμετώπισε νέο match point o Στεφ, το έσβησε όμως και αυτό με πολύ καλό σερβίς, για να ισοφαρίσει αργότερα σε 5-5 και να δώσει συνέχεια σ' αυτό το ανέλπιστο comeback.

Ο Alcaraz κλήθηκε να δείξει πως έχει μέταλλο πολύ μεγάλου αθλητή και τα κατάφερε, αφού το σετ αυτό κατέληξε σε tie-break και εκεί ο Ισπανός τα διέγραψε όλα και έβγαλε ξανά το καλύτερό του πρόσωπο στην επιφάνεια.

Ανεπηρέαστος απ' όσα είχαν συμβεί στα τελευταία λεπτά, ο πρωταθλητής του US Open σέρβιρε εξαιρετικά σε όλο το tie-break και κατάφερε να πάρει από νωρίς και το mini-break, για να περάσει μπροστά με 4-1.

Το σερβίς του τον οδήγησε στο 6-3 και μπορεί ο Στέφανος να έσβησε 2 ακόμα match points - 5 στο σύνολο - και να μείωσε σε 6-5, όμως ο Alcaraz ξανά με το σερβίς "σφράγισε" τη νίκη στον 12ο πόντο (7-5), έπειτα από 2 ώρες και 12 λεπτά συνολικού παιχνιδιού. 

Αυτή ήταν η 35η νίκη στην πολύ εντυπωσιακή σεζόν που διανύει ο Alcaraz (35-3), ο οποίος θα διεκδικήσει αυτή την εβδομάδα τον 5ο φετινό του τίτλο και σημαντικότερο στη χρονιά.

Σε Grand Slam διεκδικεί τον 2ο τίτλο του μετά το US Open πέρσι, όπου είχε προκριθεί για 1η φορά στους "4" ενός major και έφτασε μέχρι το τέλος.

Αυτή θα είναι η 2η παρουσία του σε έναν ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή το σπουδαίο Novak Djokovic, που διεκδικεί τον 23ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Θυμίζουμε πως αυτή θα είναι μια μάχη και για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Ισπανό να εξασφαλίζει την παραμονή του στην κορυφή με νίκη επί του Djokovic. Για τον Σέρβο η πρόκριση στον τελικό δεν είναι αρκετή, αφού θα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο για να επιστρέψει στο Νο.1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots